Quantcast
Πρωτοβουλία ΣΕΤΕ για σύσταση ευρωπαϊκού συνδέσμου φορέων του τουρισμού - enikonomia.gr
share

Πρωτοβουλία ΣΕΤΕ για σύσταση ευρωπαϊκού συνδέσμου φορέων του τουρισμού

δημοσιεύτηκε:

«Παρών» στις ευρωπαϊκές εξελίξεις φιλοδοξεί να είναι η τουριστική βιομηχανία της χώρας μας, μετά την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), να προχωρήσει στη σύσταση ενός ευρωπαϊκού συνδέσμου φορέων, με μέλη-φορείς του ιδιωτικού τομέα του κλάδου του τουρισμού.

Στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου συνεδρίου του ΣΕΤΕ, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε, ότι άμεσα θα συσταθεί μια ομάδα εργασίας η οποία το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει μια σειρά προτάσεων.

Αυτές θα έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με την τουριστική επιχειρηματικότητα, με το ζήτημα της συνθήκης Σέγκεν και την έκδοση των Visa, αλλά και της φορολογίας. “ο κλάδος χρειάζεται έναν οργανισμό «ομπρέλα», ο οποίος θα εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα του τουρισμού και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εκφράζει τις απόψεις των εταιρειών του κλάδου στις Βρυξέλλες”, δήλωσε ο κ. Ανδρεάδης.

Μέλη αυτού του ευρωπαϊκού συνδέσμου είναι οι αντίστοιχοι φορείς, από Ιταλία, Πορτογαλία, Κύπρο και Ισπανία, ενώ θα είναι ανοικτός και σε άλλους φορείς άλλων χωρών που θα θελήσουν να συνεισφέρουν.

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.