Quantcast
Ρέτσος: Ιδιωτικός τομέας και πολιτεία πρέπει να συντονίσουμε τις δράσεις μας - enikonomia.gr
share

Ρέτσος: Ιδιωτικός τομέας και πολιτεία πρέπει να συντονίσουμε τις δράσεις μας

δημοσιεύτηκε:

H επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού στην οικονομία απασχόλησαν τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με τουριστικούς παράγοντες της Κέρκυρας.


Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο στο Κομμένο, συμμετείχαν σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, ο γγ, Γιώργος Βερνίκος, μέλη του Συνδέσμου, ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων για θέματα τουρισμού και τουριστικής προβολής, Σπύρος Γαλιατσάτος και ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η αποτίμηση των επιδόσεων της τουριστικής οικονομίας και δραστηριότητας, ενώ αναλύθηκαν άξονες στήριξης και αύξησης του τουρισμού με στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, την ποιότητα παροχών του τουρισμού, καθώς και τη στήριξη, κατά τόπους, του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, με έμφαση στην ελληνική γαστρονομία.

«Ξεκινήσαμε από την Κέρκυρα τον δεύτερο κύκλο των επαφών. Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας και τον εμπλουτισμό των τουριστικών προϊόντων, με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική γαστρονομία. Η συνεισφορά του τομέα στην οικονομία, την κοινωνία και την απασχόληση, είναι πολύ πιο σημαντική και κρίσιμη από κάθε άλλη περίοδο για τη χώρα. Πρέπει, ιδιωτικός τομέας και πολιτεία να συντονίσουμε τις δράσεις μας, προκειμένου να εστιάσουμε στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού, προς όφελος όλων» ανέφερε ο κ. Ρέτσος.

«Ο ΣΕΤΕ είναι πλέον κοινωνικός εταίρος και ταυτόχρονα ομπρέλα όλων των εν γένει τουριστικών επιχειρήσεων και όσων φορέων έρχονται σε επαφή με τον επισκέπτη. Σε αυτό το πλαίσιο, η νέα διοίκηση του ΣΕΤΕ ξεκίνησε τις επί τόπου επισκέψεις σε τουριστικούς προορισμούς με ειδικό στόχο πρώτον την ενημέρωση και αφετέρου τη γνώση όλων των προβλημάτων που απασχολούν κατά τόπους τους φορείς και τους επιχειρηματίες του τουρισμού» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Γαλιατσάτος.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Π. Μπράμο, για τα 50 χρόνια προσφοράς του στον ελληνικό τουρισμό, ενώ την ίδια ώρα στη διασταύρωση του Κομμένου και του Μουσικού Γυμνασίου Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας για τις συνθήκες εργασίες, τις συμβάσεις, τις οφειλές δεδουλευμένων και άλλα προβλήματα του κλάδου.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.