Quantcast
Ρέτσος : Μειωμένα τα τουριστικά έσοδα για την Ελλάδα φέτος - enikonomia.gr
share

Ρέτσος : Μειωμένα τα τουριστικά έσοδα για την Ελλάδα φέτος

δημοσιεύτηκε:

Τα τουριστικά έσοδα αναμένεται να μειωθούν περισσότερο φέτος σε σχέση με πέρυσι, παρόλο που οι προκρατήσεις ξένων τουριστών για την Ελλάδα συνεχίζονται να κινούνται φέτος ανοδικά, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, βασιζόμενος στην δήλωση του μέλους του HATTA, Νικόλα Κελαϊδίτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφέρθηκε στην δήλωση  του μέλους του HATTA, Νικόλα Κελαϊδίτη που υποστήριξε ότι η  αγορά βαίνει προς ομαλοποίηση, σε ό,τι αφορά το σκέλος της συνεργασίας με τους ξένους τουριστικούς πράκτορες. Το κλίμα, είναι αισιόδοξο. Σε κάθε περίπτωση πρόκληση για τους επιχειρηματίες του κλάδου παραμένει ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά.

 Σχετικά ο κ. Ρέτσος επισήμανε ότι οι προκρατήσεις ξένων τουριστών  κινούνται με μεγαλύτερα ποσοστά φέτος  σε σχέση με πέρυσι, απόρροια του “παγώματος” που είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν.  Ο στόχος των ξενοδόχων είναι  να παραμείνει η επίτευξη των περυσινών μεγεθών σε ό,τι αφορά τις αφίξεις και τα έσοδα.

«Η Ελλάδα αυτή την περίοδο είναι πόλος έλξης των ξένων τουριστών, ενώ την ίδια στιγμή ο εσωτερικός τουρισμός, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, διευκρινίζοντας ότι: «Με την επιβολή των capital controls ο Έλληνας δεν έχει διάθεση για διακοπές και εύλογα το βάρος πέφτει στο εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.