Quantcast
Σε ποια χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας έπεσαν τα πρώτα χιόνια - enikonomia.gr
share

Σε ποια χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας έπεσαν τα πρώτα χιόνια

δημοσιεύτηκε:

Τη λίστα με τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας που θα λειτουργήσουν άμεσα καθώς έχουν πέσει ήδη τα πρώτα χιόνια έχει αναρτήσει το site xionodromika.gr.

Πιο συγκεκριμένα, τα χιονοδρομικά κέντρα που θα λειτουργήσου άμεσα είναι τα ακόλουθα:

To εθνικό χιονοδρομικό κέντρο «Βασιλίτσας» βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών. Το εν λόγω χιονοδρομικό κέντρο αναμένει να έχει επαρκές χιονοπτώσεις για να ανοίξει τις πύλες του. Προς το παρόν το χιόνι στη βάση είναι περίπου 5 εκατοστά και στην κορυφή 20 εκατοστών, ενώ αναμένεται χιονόπτωση από το απόγευμα και μετά.

Το χιονοδρομικό κέντρο «Βίγλας Πισοδερίου» βρίσκεται στην θέση Βίγλα και απέχει 18 χλμ από την Φλώρινα και 178 χλμ. από την Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο έχει αυτή τη στιγμή 2 με 4 εκατοστά χιόνι και μια νέα χιονόπτωση είναι αρκετή ώστε να λειτουργήσει.

Το χιονοδρομικό κέντρο «Βόρας Καϊμάκτσαλαν» βρίσκεται στο τρίτο ψηλότερο όρος της Ελλάδας (μετά τον Όλυμπο και τον Σμόλικα), σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο και 44 χιλιομέτρων από την Έδεσσα.  

Ο Βόρας (γνωστός και ως Καϊμάκτσαλαν ή Καϊμακτσαλάν) βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.  

Στο Χ.Κ. Βόρας Καϊμάκτσαλαν το ύψος του χιονιού φτάνει στα 5 εκατοστά και μια νέα χιονόπτωση είναι αρκετή για να λειτουργήσει το χιονοδρομικό κέντρο.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου Μετσόβου. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν ήδη στο Χ.Κ. Ανηλίου Μετσόβου το οποίο και το σαλέ είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους επισκέπτες του χιονοδρομικού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.