Quantcast
Σε τεντωμένο σχοινί ο συνεδριακός τουρισμός - enikonomia.gr
share

Σε τεντωμένο σχοινί ο συνεδριακός τουρισμός

δημοσιεύτηκε:

Για τραγικές καταστάσεις που θα λάβουν χώρα στο χώρο του συνεδριακού τουρισμού αν δεν ομαλοποιηθεί η πολιτικο-οικονομική κατάσταση στη χώρα κάνει λόγο ο πρόεδρος του  Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (Hapco) Ντίνος Αστράς μιλώντας στο enikonomia.gr. «Είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα, φοβόμαστε για μαζικές ακυρώσεις των συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα», σημειώνει. Αν και η ροή ζήτησης για προγραμματισμό συνεδρίων στη χώρα μας είχε παρουσιάσει σημαντική μείωση μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η αναγγελία του δημοψηφίσματος έχει καθηλώσει πλέον την κινητικότητα στο χώρο του συνεδριακού τουρισμού. «Οι τουριστικοί πράκτορες και οι διοργανωτές συνεδρίων από χώρες του εξωτερικού που έχουν προγραμματίσει ημερίδες στην Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες καλούν στα γραφεία μας και κάνουν «περίεργες» ερωτήσεις, δίνοντάς μας την εντύπωση πως σκέφτονται να προχωρήσουν στην ακύρωση των συνεδρίων», επισημαίνει ο Ντ. Αστράς για να συμπληρώσει: «Το πιο σημαντικό είναι πως δεν υπάρχει πλέον καμία αίτηση ή κινητικότητα για τη διεξαγωγή κάποιου συνεδρίου μέσα στους επόμενους μήνες».

Ενδεικτική της πτωτικής πορείας του συνεδριακού τουρισμού είναι και η μείωση των allotments στα ήδη προγραμματισμένα συνέδρια, γεγονός που οδηγεί σε συρρίκνωση των πτήσεων και σε ακύρωση δωματίων στα ξενοδοχεία την τελευταία στιγμή. «Εάν δεν υπάρξει κάποια συμφωνία άμεσα η κατρακύλα θα φτάσει σε επίπεδα τραγωδίας στο χώρο των MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions)», καταλήγει ο πρόεδρος του Hapco.

 

Μείωση 40% στη ροή των κρατήσεων

 

Περισσότερες από 300.000 κρατήσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της αναγγελίας του δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν καταγράψει οι μεγάλοι tour operators που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μείωση κατά μέσο όρο 30% – 40% στη ροή των κρατήσεων, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα, γεγονός που σημαίνει πτώση 36.000 έως 48.000 κρατήσεων κάθε μέρα, αν αναλογιστεί κανείς πως οι κρατήσεις για τη χώρα μας αυτή την περίοδο πέρυσι κυμαίνονταν στο επίπεδο των 120.000 επισκεπτών σε ημερήσιο επίπεδο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.