Quantcast
ΣΕΤΕ: Ανησυχία για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2015 - enikonomia.gr
share

ΣΕΤΕ: Ανησυχία για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2015

δημοσιεύτηκε:

Μείωση 26% κατέγραψαν οι προκρατήσεις των Γερμανών και των Βρετανών τουριστών προς την Ελλάδα τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με  πρόσφατα στοιχεία της έρευνας  του Συνδέσμου  Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ειδικότερα, όσο παρατείνεται η οικονομική αστάθεια της χώρας, τόσο θα επιδεινώνεται η εικόνα των προκρατήσεων της χώρας, ανέφερε  ο ΣΕΤΕ.  Επιπλέον, εάν δεν οριστεί επίσημη οικονομική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων, τόσο θα επηρεάζεται  περαιτέρω ο ρυθμός ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού.

Το γεγονός αυτό θα επιφέρει  σημαντικές  επιπτώσεις στην ελληνική  οικονομία ( π.χ  συμβολή στο ΑΕΠ και στην ενίσχυση της απασχόλησης).  Εξίσου σημαντικό πρόβλημα  για την εικόνα της Ελλάδας, αποτελεί και το ζήτημα των μεταναστών, το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα.

Εάν όμως  η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, αναφέρει ο ΣΕΤΕ, τότε  η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει  του στόχους που έχει θέσει για το 2015 και  θα υπάρξουν  σημαντικές συνέπειες  στον τουρισμό της Ελλάδας.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι πολλά τουριστικά πρακτορεία, κρούουν τον κίνδυνο για δυσφήμηση της χώρας, εάν αν δεν ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.