Quantcast
ΣΕΤΕ: Εφικτός ο στόχος των 25 εκατ. διεθνών αφίξεων για το 2015 - enikonomia.gr
share

ΣΕΤΕ: Εφικτός ο στόχος των 25 εκατ. διεθνών αφίξεων για το 2015

δημοσιεύτηκε:

Παραμένει η αισιοδοξία για τον τουριστικό κλάδο ότι ο στόχος των 25 εκατ. διεθνών αφίξεων για το 2015 μπορεί να επιτευχθεί, καθώς ο ελληνικός τουρισμός επιδεικνύει εξαιρετική ανθεκτικότητα, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, με βάση τα στοιχεία διεθνών αφίξεων Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015, στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας συνεχίζεται η θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού σχεδόν στην πλειοψηφία των προορισμών με συνολική αύξηση αφίξεων +6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

«Η συνεχιζόμενη θετική πορεία του επταμήνου φανερώνει ότι ο τουριστικός τομέας διαθέτει εξαιρετικά αντανακλαστικά και προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα δεδομένα, καταφέρνοντας να αντιστρέψει το κλίμα που δημιουργήθηκε τον προηγούμενο μήνα», σημειώνει ο ΣΕΤΕ.

Συγκεκριμένα και όσον αφορά τα κατά τόπους στοιχεία, η Αθήνα συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία, υποστηρίζοντας το σύνολο της χώρας, με εντυπωσιακή αύξηση +28% τον Ιούλιο (+26,5% επτάμηνο). Ταυτόχρονα, διψήφιο ποσοστό αύξησης συνεχίζουν να καταγράφουν τον Ιούλιο 2015 οι προορισμοί της Μυκόνου με +11% (+10,5% επτάμηνο), της Σαντορίνης με +10,2% (17,1% επτάμηνο) και της Σκιάθου με 19,6% (14,3% επτάμηνο). Αντίθετα, πτώση εμφανίζουν οι προορισμοί της Ρόδου, της Κω και του Ηρακλείου Κρήτης, καταγράφοντας αρνητικό πρόσημο, σε επίπεδο επταμήνου, με -4,3%, -7,3% και -2,1%, αντίστοιχα.

«Σημειώνεται, πάντως ότι η αντιστροφή του κλίματος τον Ιούλιο βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε προσφορές των τουριστικών επιχειρήσεων, επομένως, η εικόνα στους ισολογισμούς τους δεν αναμένεται να είναι αντίστοιχα θετική. Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη και η περαιτέρω μεγάλη πτώση του εσωτερικού τουρισμού, η οποία επηρεάζει αρνητικά τα τουριστικά προϊόντα και τις περιοχές που εξαρτώνται, κυρίως, απ’ αυτόν», τονίζει ο ΣΕΤΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.