Quantcast
ΣΕΤΕ: Οι βασικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν την πορεία του τουρισμού της Ελλάδας το 2016 - enikonomia.gr
share

ΣΕΤΕ: Οι βασικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν την πορεία του τουρισμού της Ελλάδας το 2016

δημοσιεύτηκε:

Η πορεία του τουρισμού της Ελλάδας για το 2016 θα εξαρτηθεί από εξωγενείς παράγοντες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Τον Μάρτιο 2016 θα φανεί πώς θα εξελιχθεί η πορεία του τουρισμού της Ελλάδας του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, η εξέλιξη της νέας τουριστικής χρονιάς για την Ελλάδα θα κριθεί από διάφορους παράγοντες όπως: Ο προβληματισμός από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, η εξέλιξη του προσφυγικού ζητήματος, οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας, αλλά και η νέα διαδικασία βιομετρικών θεωρήσεων visa.

Ο κ. Ανδρέαδης ανέφερε: «Είναι θετικό το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρίες έχουν αυξήσει κατά 800,000 περίπου τις θέσεις για τη νέα χρονιά. Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν και από τους εξωγενείς παράγοντες. Μεταξύ αυτών των παραγόντων συμπεριλαμβάνεται και η εφαρμογή των προαπαιτούμενων της συμφωνίας, το ασφαλιστικό, η εφαρμογή του νόμου για τα κόκκινα δάνεια τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής».

«Υπάρχει ανάγκη για θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που απαιτούν κεφαλαιουχική εξυγίανση να ρυθμίσουν συνολικά τα χρέη τους, προκειμένου να επανεκκινήσουν σε υγιή βάση στο πλαίσιο ενός αξιόπιστου επειχειρηματικού σχεδίου, χωρίς να μεσολαβήσει “κλείσιμο” της επιχείρησης. Έτσι η παρέμβαση στα κόκκινα δάνεια θα αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα ανάκαμψης της ιδιωτικής οικονομίας»,συμπλήρωσε.

Και συνέχισε επισημαίνοντας «Τα¨συν¨της επόμενης χρονιάς, η ισοτιμία του ευρώ, η χαμηλή τιμή πετρελαίου, η συλλογική ακατάπαυστη προσπάθεια επιχειρήσεων και εργαζομένων, αλλά και η συνεχώς ενισχυόμενη εικόνα ποιότητας προϊόντος και ασφάλειας προορισμού».

«Τέλος σε ό,τι αφορά την συνεισφορά του κλάδου στην ελληνική οικονομία, αύξηση 6% αναμένεται να σημειώσει ο αριθμός απασχόλησης των μισθωτών το 2015. Παράλληλα οι συνολικές αποδοχές των μισθωτών του τομέα θα αγγίξουν φέτος τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ (δηλαδή αυξημένες σχεδόν κατά 200 εκατομμύρια ευρώ το 2015 σε σχέση με το 2014)., ενώ οι συνολικές εισφορές του τομέα προς το ΙΚΑ θα αγγίξουν μόλις τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.