Quantcast
ΣΕΤΕ: «Όχι» στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ - enikonomia.gr
share

ΣΕΤΕ: «Όχι» στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων δεν θα δεχτούν οποιαδήποτε αλλαγή των υφιστάμενων συντελεστών ΦΠΑ όπως φαίνεται να απαιτεί η τρόικα, εκφράζει ο ΣΕΤΕ.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων επισημαίνει πως η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στη διαμονή και στην εστίαση αποτέλεσαν βασικούς συντελεστές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια.

Επαναφέροντας τον ΦΠΑ του εξαγόμενου τουριστικού πακέτου σε επίπεδα ανάλογα με τους ανταγωνιστές μας σε Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Τουρκία και σε συνδυασμό και με άλλες δράσεις, η Ελλάδα κατάφερε, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ να υπερτριπλασιάσει, την τελευταία διετία, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, την αύξηση της ροής τουριστικών αφίξεων και εσόδων.

Όπως τονίζει ο Σύνδεσμος, η αύξηση αυτή – που όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα συνεχιστεί και το 2015 – οδήγησε, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια το 2014, τη χώρα μας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δημιουργώντας παράλληλα 115.000 νέες θέσεις εργασίας.

«Τώρα, η τρόικα φαίνεται ότι επαναφέρει εκ νέου θέμα αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ ως προαπαιτούμενο για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Ο ΣΕΤΕ πιστεύει ότι η κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε αλλαγή των υφιστάμενων συντελεστών ΦΠΑ. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει δει τα θετικά αποτελέσματα και έχει αντιληφτεί τις θετικές επιπτώσεις που είχε η μείωση αυτή στις τοπικές κοινωνίες, στην απασχόληση και στο σύνολο της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωσή του ΣΕΤΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.