Quantcast
ΣΕΤΕ: Το προσφυγικό ανασταλτικός παράγοντας για την τελική επιλογή των τουριστών - enikonomia.gr
share

ΣΕΤΕ: Το προσφυγικό ανασταλτικός παράγοντας για την τελική επιλογή των τουριστών

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής προορισμός στην αντίληψη των δυνητικών επισκεπτών» δήλωσε πρόσφατα ο Α’ Αντιπρόεδρος ΔΣ του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος στην ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο.

Παράλληλα, το θέμα του συνεδρίου ήταν «Ανθρώπινες ροές και ο κόσμος μας: μπορεί η Ευρώπη ν’ αντιμετωπίσει το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό ζήτημα;» το οποίο συνδιοργάνωσαν ΟΚΕ, ΕΟΚΕ και Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τη δεύτερη διαδικτυακή μελέτη την οποία υλοποίησε η Censuswide για λογαριασμό του SETE Intelligence, στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, Γερμανίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακόμη ο κ.Ρέτσος επισήμανε ότι: «Καταγράφεται επιδείνωση όσον αφορά στο προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο εξελίσσεται σε βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την τελική επιλογή των τουριστών.

Με την τουριστική περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει, είναι επιτακτικό η Πολιτεία να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά τις προκλήσεις του προσφυγικού ζητήματος, ώστε να διασφαλιστεί με κάθε μέσο ότι δεν αλλοιώνεται η καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών, δεν θα πληγεί περαιτέρω η οικονομία και η απασχόληση και δεν επηρεάζεται η λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων και η ποιότητα των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών, με όποιες επιπρόσθετες επιπτώσεις μπορεί να επέλθουν στην εικόνα, στις αφίξεις αλλά και στα έσοδα του Κράτους».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.