Quantcast
Σημαντική η δυναμική του πολυτελούς τουρισμού για τα ελληνικά ξενοδοχεία - enikonomia.gr
share

Σημαντική η δυναμική του πολυτελούς τουρισμού για τα ελληνικά ξενοδοχεία

δημοσιεύτηκε:

Δεκαεπτά ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και δύο τουριστικών πρακτορείων/γραφείων της Ελλάδας, συμμετείχαν στην σημαντικότερη 22η διεθνή έκθεση τουρισμού «Arabian Travel Market», που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως 7 Μαΐου 2015 στο Ντουμπάϊ, σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο της πρεσβείας μας στο Αμπου Ντάμπι.

Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί οι καθημερινές απευθείας πτήσεις με την Αθήνα από τα Ηνω μένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά υπάρχει και μικρή αναμονή μέσω Ντόχα, Μπαχρέιν και Κωνσταντινούπολης.

Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση αυτή συμμετείχαν 3.087εκθέτες, που προέρχονταν από 86 χώρες και υπήρχαν 64 εθνικά περίπτερα.

Η δυναμική του εξερχόμενου τουρισμού από τα ΗΑΕ και ειδικότερα του πολυτελούς τουρισμού κρίθηκαν σημαντικές , καθώς από τις 7 Μαΐου,  οι Εμιρατινοί υπήκοοι, μπορούν να ταξιδεύουν πλέον  στις  χώρες Σέγκεν, χωρίς την προϋπόθεση χορήγησης άδειας εισόδου (βίζα).

Πάντως, στο έγγραφο της πρεσβείας, επισημαίνεται ότι ανοδική τάση διαγράφεται στον εξερχόμενο τουρισμό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς την Ευρώπη, σύμφωνα με μελέτες.  Δηλαδή, το 2012, καταγράφηκαν  στην Ευρώπη  439 χιλιάδες  ταξιδιώτες  σε σχέση με το 2011, που είχαν σημειωθεί  344,8 χιλιάδες ταξιδιώτες  ενώ εκτιμάται ότι το 2018, αναμένεται να ανέλθουν  876,9 χιλιάδες ταξιδιώτες  στην Ευρώπη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, οι δαπάνες που προβαίνουν οι υπήκοοι από τις έξι  χώρες του Κόλπου (GCC) υπολογίζεται ότι είναι κατά 430% περισσότερο από άλλους υπηκόους για διαμονή, 558% περισσότερο για διατροφή και 260% περισσότερα σε δαπάνες μετακίνησης, καθόσον το 40% με 60% των κρατήσεων, αφορά διακεκριμένες αεροπορικές θέσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.  Σημειώνεται ότι το 2014, ο εισερχόμενος τουρισμός ανήλθε στα  11,6 εκατομμύρια  επισκέπτες.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.