Quantcast
Σίγουρη η περαιτέρω ανάπτυξη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας κρουαζιέρας - enikonomia.gr
share

Σίγουρη η περαιτέρω ανάπτυξη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας κρουαζιέρας

δημοσιεύτηκε:

 

 

Την σιγουριά για περαιτέρω ανάπτυξη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας κρουαζιέρας  εκφράζουν στελέχη του κλάδου, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του fvw.

Ειδικότερα, στο  ευρωπαϊκό συνέδριο κρουαζιέρας του fvw, «Seatrade Europe», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Αμβούργο της Γερμανίας, προσήλθαν περίπου 5.000 διεθνείς εμπορικοί επισκέπτες.

Ο πρόεδρος της ένωσης βιομηχανίας CLIA Ευρώπης, Πιερφρανσέσκο Βάγκο έκανε λόγο για  περαιτέρω ανάπτυξη της  ευρωπαϊκής βιομηχανίας κρουαζιέρας,  επισημαίνοντας ότι: «Η ανάπτυξη θα πρέπει να καθοδηγείται από διάφορους παράγοντες τα επόμενα χρόνια , συμπεριλαμβανομένου και  του δημογραφικού αναπτυσσόμενου τμήματος των «best  agers».

Συνεχίζοντας ο κ. Βάγκο  τόνισε ότι: «και  οι κρουαζιέρες καλύπτουν “θαυμάσια” τα τμήματα ανάπτυξης των all-inclusive πακέτων (όπως περιηγήσεις  στην πόλη, κέντρο ευεξίας),  αλλά προβλέπεται και επέκταση της παραγωγικής ικανότητας με νέα πλοία, Zengerle».

Επιπροσθέτως, ο διευθύνων σύμβουλος  της TUI Cruises, Γουάμπκε  Μάιερ ανέφερε στο συνέδριο της  fvw, «Seatrade Europe» ότι: «Αύξηση  40% σημείωσε πρόσφατα η  παραγωγική ικανότητα της  Mein Schiff 3 και Mein Schiff 4,  που συντέλεσαν στην επιτυχημένη πώληση τουριστικών πακέτων της  TUI Cruises.

«Ο συντελεστής επιβατικής πληρότητας της εταιρείας (από Απρίλιο έως Ιούνιο) ξεπέρασε το 101%, ενώ το 40% των προκρατήσεων των τουριστών που θα ταξιδέψουν με καμπίνες  για το 2016, έχουν ήδη πωληθεί, παρά την περαιτέρω αύξηση (28% ) χωρητικότητας.

Την δική του άποψη επί του θέματος εξέφρασε  και ο  διευθύνων σύμβουλος της αδελφής εταιρείας TUI, «Hapag-Lloyd Cruises» , Κάρλ Πότζερ   λέγοντας  ότι: «Η εταιρεία  σημείωσε οικονομική ανάκαμψη και φέτος αναμένεται να είναι κερδοφόρα».

Αξιοσημείωτο είναι ότι 76% είναι ο συντελεστής πληρότητας  των κρουαζιέρων και  συνεχίζει να αυξάνεται,  ενώ περίπου 5% έως 6% των πελατών που θα επιβιβαστούν στο νέο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Europa 2»,  προέρχονται από τις διεθνείς αγορές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.