Quantcast
Σημαντική ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της Καρπάθου με το νέο δρομολόγιο της Sky Express - enikonomia.gr
share

Σημαντική ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της Καρπάθου με το νέο δρομολόγιο της Sky Express

δημοσιεύτηκε:

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Καρπάθου στο «Νήσος Κάρπαθος», το νέο αεροσκάφος της εταιρείας Sky Express, που πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση στο ακριτικό νησί, στο πλαίσιο των νέων δρομολογίων της εταιρείας, Αθήνα-Κάρπαθος και Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος.

Μάλιστα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, παρουσία δημοτικών και περιφερειακών αρχών, του Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου και τουριστικών φορέων της περιοχής, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ονόματος του νέου αεροσκάφους, ενώ ιδιαίτερο τόνο στην υποδοχή έδωσαν παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα του νησιού.

Ως τον «καλύτερο πρεσβευτή της Καρπάθου σε ολόκληρη τη χώρα» χαρακτήρισε το νέο αεροσκάφος, ο δήμαρχος του νησιού Ηλίας Λάμπρος, τονίζοντας παράλληλα ότι «αποτελεί μεγάλη τιμή για το νησί η αποδοχή από την εταιρεία της πρότασής του Δήμου Καρπάθου να ονομαστεί το νέο αεροσκάφος “Νήσος Κάρπαθος”». Παράλληλα, ο κ. Λάμπρος αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε η Κάρπαθος το προηγούμενο διάστημα λόγω της ανεπάρκειας σε δρομολόγια, ενώ τόνισε ότι «το νέο δρομολόγιο συνδέεται απόλυτα με την τουριστική ανάπτυξη της Καρπάθου» δηλώνοντας αισιόδοξος ότι τη νέα χρονιά θα υπάρχει σημαντική αύξηση στις αφίξεις.

Μια μεγάλη ευκαιρία για να αποτελέσει η Κάρπαθος έναν ελκυστικό και δημοφιλή τουριστικό προορισμό χαρακτήρισε το νέο δρομολόγιο η υπεύθυνη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Καρπάθου, ενώ στάθηκε και στη συμβολική σημασία της ονομασίας του νέου αεροσκάφους της εταιρείας.

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο έπαρχος Καρπάθου-Κάσου, κ. Γιάννης Μηνατσής, τόνισε ότι τα νέα δρομολόγια θα συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ενώ μετέφερε και την ικανοποίηση της Περιφέρειας για το γεγονός ότι από τους 25 προορισμούς της Sky Express, οι 11 αφορούν νησιά του Νοτίου Αιγαίου, 5 των Δωδεκανήσων (Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Κάσος, Αστυπάλαια) και 6 των Κυκλάδων (Σαντορίνη, Μύκονος, Μήλος, Πάρος, Νάξος, Σύρος). «Ευχόμαστε να συμπεριληφθούν στο δίκτυο της Sky Express όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και να διατηρήσει η εταιρεία τις προσιτές τιμές που έχει», κατέληξε ο κ. Μηνατσής.

«Εγκαινιάσαμε το νέο αεροσκάφος της εταιρείας με μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση στήριξης προς την ακριτική μας Κάρπαθο. Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Ήδη, το «Νήσος Κάρπαθος» και τα υπόλοιπα αεροσκάφη του στόλου μας πετάνε σε 25 προορισμούς σε όλη τη χώρα, εκτελώντας περισσότερες από 200 πτήσεις την εβδομάδα», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύνουσα σύμβουλος της Sky Express, κ. Νίκη Καραγκουλέ-Καραγεώργου. «Με στόχο τους 500.000 επιβάτες τον επόμενο χρόνο, μπορούμε να αποτελέσουμε βασικό φορέα της τουριστικής ανάπτυξης των νησιών μας, παρέχοντας στο επιβατικό κοινό, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ασφαλή και έγκαιρη μετακίνηση και ανταγωνιστικές τιμές. Στην ουσία, φιλοδοξούμε η ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία της Sky Express να αποτελέσει τη νέα βασική επιλογή των επιβατών», τόνισε χαρακτηριστικά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.