Quantcast
«SOS» από τη Γαύδο για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις ενόψει τουριστικής περιόδου - enikonomia.gr
share

«SOS» από τη Γαύδο για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις ενόψει τουριστικής περιόδου

δημοσιεύτηκε:

Τον κώδωνα κινδύνου για το μέλλον του τουρισμού της Γαύδου, κρούει η δήμαρχος του νησιού, Ευαγγελία Καλλίνικου σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εάν δεν λυθεί άμεσα το ακτοπλοϊκό πρόβλημα που έχει προκύψει.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση τέθηκαν προς συζήτηση προτάσεις για νέους όρους που πρέπει να εισαχθούν στο πλαίσιο της διακήρυξης του διαγωνισμού των άγονων γραμμών για τη σωστή ανάπτυξη του νησιού. 

Μάλιστα οι προτάσεις αυτές απευθύνονταν προς το Συμβούλιο Ακτοπλοικών Συγκοινωνιών αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας.  

Παράλληλα, ο Δήμος αποφάσισε να εισηγηθεί και κάποια άλλα θέματα όπως:

Οι επιβάτες και οχήματα μέχρι 4,25 μέτρα ( όπως και τα οχήματα του Δήμου) να μην επιβαρύνονται με εισιτήριο. Την θερινή περίοδο, να διατίθενται τέσσερις δωρεάν θέσεις, οι οποίες θα καλύπτονται κατά σειρά προτεραιότητας της κράτησης, εξαιρουμένων των ετεροδημοτών.

Τα δέματα των κατοίκων αλλά και προμήθειες μέχρι μια παλέτα ανά κάτοικο τον μήνα θα πρέπει να είναι δωρεάν.

Επιπλέον θα πρέπει να εφαρμόζεται  το Κρατικό  Ναυλολόγιο,   σύμφωνα με την ηλικία του πλοίου που εκτελεί τα δρομολόγια.

Ενίσχυση της επιδότησης της γραμμής Παλαιόχωρα – Γαύδος, λόγω μιλίων. Αυτή την στιγμή η γραμμή Χώρα Σφακίων – Γαύδος που είναι κατά δέκα μίλια μικρότερη, χρηματοδοτείται με περισσότερα χρήματα.

Υποχρεωτική ανάρτηση δρομολογίων ετήσια ή έστω εξάμηνα με τον όρο να αναρτώνται δυο  μήνες πριν την ημερομηνία εκτέλεσής τους.

Τα δρομολόγια θα πρέπει να είναι σταθερά καθ’ όλη την δρομολογιακή περίοδο, καθώς και τα ανεκτέλεστα δρομολόγια λόγω απαγορευτικού θα πρέπει να μεταφέρονται στην πρώτη ελεύθερη μέρα του πλοίου ώστε να μην μεταβάλλεται όλο το πρόγραμμα της εβδομάδας.

Τυχών τροποποιήσεις για έκτακτους λόγους, θα πρέπει να φέρουν έγγραφη την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Γαύδου, έγγραφο που θα είναι υποχρέωση της εταιρίας να προσκομίσει στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Σημειώνεται ότι ο  Δήμος Γαύδου είναι ο νοτιότερος του Καλλικράτη, καθώς και ο νοτιότερος της Ευρώπης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.