Quantcast
Στα σκαριά η επέκταση των απευθείας πτήσεων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Στα σκαριά η επέκταση των απευθείας πτήσεων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Στα σκαριά βρίσκεται η επέκταση των απευθείας πτήσεων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση εργασίας που είχε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τον υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκηπα Ahmed Al Khateeb, στο πλαίσιο της  22ης Συνόδου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιωτών και Τουρισμού (WTTC), το προσεχές διάστημα θα υλοποιηθεί η παραπάνω επέκταση.

Παράλληλα επισημαίνεται πως ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης ήταν και το ενδιαφέρον που υπάρχει για τουριστικές επενδύσεις στην Αθήνα, όπως και στη δυνατότητα για εκπαίδευση Σαουδαράβων σε τουριστικές σχολές της Ελλάδας.

Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν στην παροχή υποτροφιών σε Έλληνες για σπουδές στην Ακαδημία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στη Σαουδική Αραβία, καθώς και για την εβδομάδα πολιτισμού ανάμεσα στις δύο χώρες που θα πραγματοποιηθεί στο Ριάντ.

Επίσης στο πλαίσιο της  Συνόδου, ο κ. Κικίλιας συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili σχετικά με τις φετινές επιδόσεις της Ελλάδας σε αφίξεις και έσοδα- οι οποίες είναι εντυπωσιακές ακόμα και συγκριτικά με τις αντίστοιχες άλλων χωρών που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς- καθώς και για το μέλλον του τουρισμού και την ανάγκη στροφής σε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, την πράσινη ανάπτυξη και τη μπλε οικονομία.

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου Ahmed Issa, όπου επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τουρισμό.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.