Quantcast
Στα σκαριά το τρίτο Travel Trade Athens 2015 Workshop - enikonomia.gr
share

Στα σκαριά το τρίτο Travel Trade Athens 2015 Workshop

δημοσιεύτηκε:

Στις 27 Απριλίου 2015 θα διοργανωθεί το τρίτο Travel Trade Athens 2015 Workshop από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ μέσω του Γραφείου Συνεδρίων & Επισκεπτών Αθηνών (City of Athens Convention & Visitors Bureau – ACVB) & σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Οργανισμών Ευρώπης (European Tour Operators Association – ETOA) στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα το Travel Trade Athens είναι μια ετήσια θεσμοθετημένη διοργάνωση επαγγελματικού χαρακτήρα της Αθήνας, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 80 επιλεγμένοι επαγγελματίες-αγοραστές από όλες τις περιοχές του κόσμου, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στην πόλη και θα πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες συναντήσεις με επαγγελματίες και επιχειρήσεις (προμηθευτές) της ελληνικής τουριστικής αγοράς.

Μεταξύ άλλων, η φιλοξενία των ξένων επαγγελματιών στην Αθήνα θα πλαισιωθεί από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γνωριμίας και εξοικείωσης με προορισμό τις τουριστικές υποδομές του και τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες αλλά και με παράλληλες εκδηλώσεις επαγγελματικής και κοινωνικής δικτύωσης.

Ο λόγος που πραγματοποιείται αυτή η εκδήλωση είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η εντυπωσιακή πορεία ανάκαμψης της τουριστικής κίνησης που καταγράφηκε  το 2014 στην πόλη αλλά και η πληρέστερη κάλυψη του αυξημένου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για την πρωτεύουσα στη διεθνή αγορά και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής  Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων .

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι το κόστος διοργάνωσης του 3ου Travel Trade Athens, θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από κοινοτικούς πόρους, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Αθηναίων που διαχειρίζεται η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), ώστε να μην υπάρξει οικονομική επιβάρυνση για τις τουριστικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό. 

Τέλος οι συμμετέχοντες τουριστικές επιχειρήσεις θα επιλεγούν, αφού πρώτα γίνει η υποβολή σχετικής αίτησης από αυτές.

Ωστόσο λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί ακόμη, αλλά  αναμένονται να ανακοινωθούν.  Πάντως η προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη του ACVB και το σύνολο των υπόλοιπων συμμετοχών και κατόπιν αξιολόγησης.

Ενώ θα τηρηθεί και συγκεκριμένη αναλογία με βάση την έδρα των ενδιαφερόμενων (Αθήνα-Αττική, υπόλοιπη Ελλάδα)  και σύμφωνα με τις προτιμήσεις των αγοραστών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.