Quantcast
Στη Ρόδο τα πρώτα γκρούπ των Αυστριακών συνταξιούχων για διακοπές - enikonomia.gr
share

Στη Ρόδο τα πρώτα γκρούπ των Αυστριακών συνταξιούχων για διακοπές

δημοσιεύτηκε:

Στον Αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου έφτασαν σήμερα  τα πρώτα γκρουπ  των Αυστριακών συνταξιούχων, προκειμένου να απολαύσουν τις  διακοπές τους στο νησί.

Ειδικότερα, την άφιξη των τουριστών την διοργάνωσε  η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού και  με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ρόδου.

Τους πρώτους Αυστριακούς συνταξιούχους τουρίστες, υποδέχθηκαν  οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι φορείς  του νησιού.  Επιπλέον στους τουρίστες δόθηκαν  τοπικά παραδοσιακά  προϊόντα (όπως  ροδίτικο μελεκούνι,  το οποίο ήταν χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ρίγανη και τσάι του βουνού, το οποίο ήταν  προσφορά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου) αλλά και χάρτες της Ρόδου.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι, από την έναρξη του 2015 έως τα τέλη του 2016, αναμένονται  να  προσέλθουν συνολικά  στο νησί  16.000 Αυστριακοί συνταξιούχοι. Εν τω μεταξύ, υπολογίζεται ότι στις επόμενες πέντε εβδομάδες θα φθάσουν στο νησί επιπλέον 8.000 Αυστριακοί συνταξιούχοι, οι οποίοι θα έρθουν στη Ρόδο μέσω του τουριστικού  πρακτορείου «Senioren Reisen» το οποίο  που έχει αναλάβει την ευθύνη των διακοπών τους.

Η Ρόδος λοιπόν  είναι η μια από τις δύο πόλεις (η άλλη πόλη είναι η Μούρθια της Ισπανίας) που επιλέχτηκαν για τη διετία 2015-2016 να φιλοξενήσουν τα συνέδρια της Ομοσπονδίας των Αυστριακών συνταξιούχων.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα εργάστηκαν συστηματικά όλοι οι φορείς της Ρόδου, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για το νησί.

 Για να τονωθεί  λοιπόν η τοπική αγορά, ο δήμος  του νησιού  έχει προγραμματίσει  για το  γκρουπ  των Αυστριακών συνταξιούχων το ακόλουθο  πρόγραμμα: Εκδρομές  και επισκέψεις  σε παραδοσιακούς οικισμούς ( όπως εκδρομές στη Σύμη, τη Φιλέρημο, τις Πεταλούδες, τον Έμπωνα αλλά και εκδρομές με ημερόπλοια), αξιοθέατα και αρχαιολογικά μνημεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισκέψεις στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου – σύγχρονη πόλη του νησιού.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, τα έσοδα από αυτό το πρόγραμμα  αναμένονται να φτάσουν μόλις  τα 5.000.000 ευρώ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.