Quantcast
Στην 43η Γενική Συνέλευση της CPMR συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - enikonomia.gr
share

Στην 43η Γενική Συνέλευση της CPMR συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

δημοσιεύτηκε:

Στην 43η Γενική Συνέλευση της CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions – Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης) με θέμα «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική, η Ευρώπη της θάλασσας στις υπηρεσίες μιας βιώσιμης γαλάζιας ανάπτυξης» συμμετείχε πρόσφατα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η CPMR είναι η Ένωση 140 παρακτίων περιοχών της Ε.Ε., εκπροσωπεί τις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιφέρειες και προτείνει και εκπονεί σχεδιασμό εφαρμογής πολιτικών για όλα τα θέματα αιχμής.

Το πρόγραμμα της 43η Γενικής Συνέλευσης περιλάμβανε συνεδριάσεις για θαλάσσιες μεταφορές, δράσεις των μακροπεριφερειών, πολιτικές συνοχής και το θέμα της μετανάστευσης καθώς και συζητήσεις για τον τουρισμό, αλλά και την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή.   

Ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η ΠΙΝ είναι μια καθαρά νησιωτική περιφέρεια, αποτελούμενη από μικρού και μεσαίου μεγέθους νησιά, που έχει πληγεί από την κρίση σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ενημέρωσε ότι βασική προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής είναι η συνοχή ,οικονομική και διοικητική, της περιφέρειας και για το λόγο αυτό εφαρμόζονται πολιτικές που τη διασφαλίζουν, δίνοντας έμφαση στην εξασφάλιση της συνδεσιμότητας τόσο ανάμεσα στα νησιά όσο και με την απέναντι ηπειρωτική ακτή της Ελλάδας και της Ιταλίας». 

Στην συνέχεια ο ίδιος αναφερόμενος στους ανασταλτικούς παράγοντες,ανέφερε πως «Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε στο Ιόνιο ένα δίκτυο από μαρίνες και μικρά αγκυροβόλια με δεδομένες τις συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή, καθώς επίσης και ένα σύστημα προβλητών, πέρα των υπαρχόντων, στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά, για να προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια. Άμεση πρέπει να είναι η μέριμνά μας ώστε στα λιμάνια να λειτουργήσουν πληροφοριακά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας ικανά να εξυπηρετήσουν όλες τις κατηγορίες χρηστών των λιμανιών μας», σημείωσε χαρακτηριστικά…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.