Quantcast
Στην Αθήνα όλοι οι επαγγελματίες του συνεδριακού τουρισμού της Ευρώπης - enikonomia.gr
share

Στην Αθήνα όλοι οι επαγγελματίες του συνεδριακού τουρισμού της Ευρώπης

δημοσιεύτηκε:

Στην Αθήνα θα συναντηθούν όλοι οι επαγγελματίες του συνεδριακού τουρισμού της Ευρώπης, το διάστημα  (12 Μαρτίου έως  13 Μαρτίου 2015).

Αναλυτικότερα, η εκδήλωση διοργανώνεται  από το Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων- HAPCO με θέμα «HAPCO/ EFAPCO Think FORUM», όπου θα πραγματοποιηθεί και η επετειακή γενική συνέλευση μελών της EFAPCO (European Federation of the Associations of Professional Congress Organisers),  στην ελληνική πρωτεύουσα  ύστερα από 10 χρόνια.

Μεταξύ άλλων ο στόχος της  διοργάνωσης,  είναι να τεθούν οι απαραίτητες βάσεις, ώστε να αποτυπωθούν  προβλήματα και να αναζητηθούν  λύσεις,  που θα οδηγήσουν σε μια εθνική συμμαχία για την ανάπτυξη του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού. Επιπλέον είναι  σημαντικό να  συσπειρωθούν  όλοι  οι επαγγελματίες  του χώρου, αλλά και  να υπάρξει  και η αρωγή  της κυβέρνησης και της  Πολιτείας. Διότι μόνο κατά αυτόν τον τρόπο μπορεί η Ελλάδα να ενταχθεί στις πρώτες θέσεις κατάταξης των δημοφιλέστερων συνεδριακά χωρών.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η διοργάνωση αυτή καλύπτει θέματα που απασχολούν καθημερινά κάθε επαγγελματία της αγοράς, τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι κύριες θεματικές ενότητες του συνεδρίου  που θα αναφερθούν είναι  οι παρακάτω:

Αρχικά  στις 12 Μαρτίου 2015  (HAPCO) θα συζητηθούν: ο Ιατρικός Συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα: Κοινή στρατηγική ή παράλληλοι δρόμοι, Ελληνικό MICE: Κοιτάζοντας στο μέλλον, Εξελίξεις της τεχνολογίας στην υπηρεσία συνεδρίων και εκδηλώσεων,  αλλά και  η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο συνεδριακό χάρτη.

Στις 13 Μαρτίου 2015  (EFAPCO)  τεθούν  τα παρακάτω θέματα: The Institute of Event Management. The UK Model in a European Landscape, EFAPCO’s Education Research Programme: Economic Impact and Employment Development of the European Meetings Sector.  Lobbying Europe- analysis of EFAPCO’s progress in securing greater professional, economic, scientific, medical, cultural and social recognition for the Events Management sector. Transparency in the Medical Meetings sector. Best practices in implementing the EFPIA Transparency Code.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.