Quantcast
Στις 15 Μαρτίου πρεμιέρα για την κρουαζιέρα στα Χανιά - enikonomia.gr
share

Στις 15 Μαρτίου πρεμιέρα για την κρουαζιέρα στα Χανιά

δημοσιεύτηκε:

Στις 15 Μαρτίου ανοίγει για το 2015 η αυλαία της κρουαζιέρας για τα Χανιά με τα στοιχεία να δείχνουν σημαντική αύξηση σε αφίξεις πλοίων και επιβατών, σε σχέση με το 2014.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αφίξεων που παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Μπροκαλάκης το 2015 θα προσεγγίσουν στα λιμάνια Σούδας και Χανίων 68 κρουαζιερόπλοια χωρητικότητας 88.022 επιβατών.

Στη Σούδα αναμένονται 45 κρουαζιερόπλοια και στο λιμάνι των Χανίων 23 κρουαζιερόπλοια. Η αυλαία της κρουαζιέρας στα Χανιά θα ανοίξει στις 15 Μαρτίου και θα κλείσει στις 19 Νοεμβρίου.

«Το 2015 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την κρουαζιέρα στα Χανιά» σχολίασε ο κ. Μπροκαλάκης παρουσιάζοντας τα στοιχεία της κίνησης, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσουν προσεγγίσεις στο λιμάνι της Σούδας πέντε από τις μεγαλύτερες εταιρείες που πραγματοποιούν κρουαζιέρες.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των φετινών αφίξεων είναι ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αυξάνεται και ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων με μεταφορική ικανότητα πάνω από 2000 επιβάτες.

Στα λιμάνια των Χανίων το 2014 είχαν προσεγγίσει 5 τέτοια πλοία ενώ για το 2015 έχει προγραμματιστεί η προσέγγιση 21 πλοίων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.