Quantcast
«Στόλος» κρουαζιερόπλοιων ξεκινά να «δένει» στα Χανιά από την Πρωτομαγιά - enikonomia.gr
share

«Στόλος» κρουαζιερόπλοιων ξεκινά να «δένει» στα Χανιά από την Πρωτομαγιά

δημοσιεύτηκε:

Τους 90.000 αναμένεται να φθάσει ο αριθμός των επισκεπτών που θα βρεθούν τους επόμενους μήνες στα Χανιά με τα κρουαζιερόπλοια που χαράζουν ρότα προς τα λιμάνια της Σούδας και των Χανίων.

Συνολικά, στα δύο λιμάνια έχουν προγραμματιστεί 62 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, ενώ όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Λιμενικού Ταμείου, Κώστα Μπροκαλάκη, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης το πρωί στα γραφεία του Ταμείου, πλοία, τα οποία ανήκουν στον στόλο από κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων όπως η MSC Cruises, η Crystal Cruises, η Costa Cruises, η Princess Cruises και η Aida Cruises, φτάνουν για πρώτη φορά στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, αυτές οι εταιρείες αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι της Σούδας: η MSC Cruises τον Μάιο 2015, η Crystal Cruises τον Σεπτέμβριο 2015, η Costa Cruises τον Νοέμβριο 2015, η Princess Cruises τον Απρίλιο 2016 και η Aida Cruises τον Νοέμβριο 2016.

«Το γεγονός ότι νέες κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων, με νέα κρουαζιερόπλοια, επισκέπτονται για πρώτη φορά το λιμάνι της Σούδας, είναι εξαιρετικά σπουδαίο, καθώς αναβαθμίζει σημαντικά τον προορισμό των Χανίων στον χάρτη της κρουαζιέρας διεθνώς» σχολίασε ο κ. Μπροκαλάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξαν οι συνεχείς προσπάθειες της λιμενικής επιτροπής και των φορέων του τουρισμού, με την παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις, αλλά και η αναβάθμιση των υποδομών στο λιμάνι της Σούδας.

Χαρακτηριστικό της δυναμικής που καταγράφει φέτος ο προορισμός των Χανίων είναι ότι 20 αφίξεις αφορούν πλοία με μεταφορική ικανότητα, πλέον των 2.000 επιβατών.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια, 15, αναμένονται σε Χανιά και Σούδα τον Οκτώβριο, ενώ η περίοδος των μαζικών αφίξεων ανοίγει την 1η Μαϊου με το πλοίο «Αζαμάρα».

Τον ίδιο μήνα αναμένονται οκτώ προσεγγίσεις πλοίων, εννέα τον Ιούνιο, οκτώ τον Ιούλιο, οκτώ τον Αύγουστο, εννέα τον Σεπτέμβριο και πέντε τον Νοέμβριο. Μία άφιξη είχε καταγραφεί τον Μάρτιο.

Στο λιμάνι της Σούδας θα πραγματοποιηθούν 49 προσεγγίσεις και στο λιμάνι των Χανίων 13.

Η προετοιμασία και ο συντονισμός όλων όσων εμπλέκονται στην κρουαζιέρα ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία του Νομαρχιακού Λιμενικού Ταμείου.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Μπροκαλάκης, «ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού για να καταστεί η κρουαζιέρα ως ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας».

Το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα και η εξυπηρέτηση των επιβατών στα λιμάνια και την πόλη είναι οι τομείς στους οποίους θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.