Quantcast
Στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχθεί η φετινή τουριστική σεζόν - enikonomia.gr
share

Στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχθεί η φετινή τουριστική σεζόν

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

‘Εντονος προβληματισμός επικρατεί στους Tour Operators εντός και εκτός συνόρων σχετικά με την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν καθώς ο φόβος έλευσης ορδών από πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και οι απεργακές κοινητοποιήσεις τόσο των αγροτών με μπλόκα στο εθνικό οδικό δίκτυο αλλά και άλλων κλάδων δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» κλίμα που μπορεί ανά πάσα να τινάξει στον αέρα την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia οι προκρατήσεις σχεδόν σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας καταγράφουν μονοψήφια ή διψήφια ποσοστά ανόδου με εξαίρεση τα νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες.

Ωστόσο ο φόβος «εγκλωβισμού» των προσφύγων στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού τους εξαιτίας της καλοκαιρίας μπορεί να προκαλέσουν κατάρρευση των προκρατήσεων στα νησιά που τους υποδέχονται.

Από την άλλη μεριά αν συνεχιστούν οι αποκλεισμοί των εθνικών οδών από τους αγρότες αλλά και οι συνεχείς πορείες στο κέντρο της Αθήνας τότε σύμφωνα με στελέχη από τον τουριστικό κλάδο θα επηρρεαστούν αρνητικά και οι προκρατήσεις σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σε περίπτωση πάντως που επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω τότε η φετινή τουριστική περίοδος θα καταγράψει μεγάλη πτώση με άμεσο αντίκτυπο στα δημόσια έσοδα.

Παράλληλα στελέχη από Tour Operators επισημαίνουν στο Enikonomia πως: «Φέτος θα μπορούσε η ελληνική τουριστική βιομηχανία θα μπορούσε να καταγράψει νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών και εσόδων εξαιτίας των γεοπολιτικών εξελίξεων. Ειδικότερα η πτώση που καταγράφουν οι προκρατήσεις στην Τουρκία λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη αλλά και τις κρίσης που περνά η σχέση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας σε συνδυασμό με την κατάρρευση των προκρατήσεων στην Αίγυπτο έχουν δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες που ευνοούν την Ελλάδα. Ωστόσο η αύξηση των προσφυγικών ροών αλλά και οι κινητοποιήσεις των αγροτών με μπλόκα στις εθνικές οδούς αλλά και άλλων κλάδων στο κέντρο της Αθήνας μπορούν να “τινάξουν” στον αέρα τη φετινή τουριστική σεζόν».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.