Quantcast
Σύμφωνο συνεργασίας των Εκκλησιών Ελλάδος-Ρωσίας για προσκυνηματικό τουρισμό - enikonomia.gr
share

Σύμφωνο συνεργασίας των Εκκλησιών Ελλάδος-Ρωσίας για προσκυνηματικό τουρισμό

δημοσιεύτηκε:

Με στόχο την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού της Ελλάδας, η Ρωσική Αντιπροσωπεία Ιεραρχών και Κληρικών επισκέφθηκε την Αθήνα, την Κόρινθο και τα Μετέωρα- Καλαμπάκα.

Σκοπός της επίσκεψης, η οποία διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού σε συνεργασία με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στο πλαίσιο του μεταξύ τους «Συμφώνου Συνεργασίας», είναι η προώθηση και προβολή των Ιερών Προσκυνημάτων της χώρας μας στη Ρωσία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η Ρωσική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο του και με τον Πρόεδρο  του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο και τον Γραμματέα Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο.

Στις 8 Φεβρουαρίου  2015, οι Ρώσοι Ιεράρχες συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως, όπου την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης.

Εν συνεχεία η  Ρωσική Αντιπροσωπεία Ιεραρχών και Κληρικών προσκύνησε στο Μητροπολιτικό  Ναό Απόστολου Παύλο όπου τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου, Διονύσιος.

Την επόμενη ημέρα οι Ρώσοι Ιεράρχες επισκέφτηκαν και προσκύνησαν την Μονή Πετράκη. Μετά το πέρας της σύσκεψης, η αποστολή  των Ρώσων  Ιεραρχών κινήθηκε προς την Ι.Μ. Παντοκράτορος-Ταώ (Νταού) Πεντέλης όπου οι μοναχές επιφύλαξαν μια άκρως ευλαβική υποδοχή.

Κατόπιν κατευθύνθηκαν προς την Καλαμπάκα – Μετέωρα, συνοδευόμενοι από το μέλος – εκπρόσωπο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Χρήστο Πετρέα.

Τέλος, η αντιπροσωπεία  προσήλθε το βράδυ στο κεντρικό ξενοδοχείο όπου τους υποδέχτηκαν στελέχη της επιχείρησης “INVEST IN METEORA” και “METEORA THRONES TOUR ON TIME”, ο πρόεδρος και ο οικονομικός διευθυντής του επιμελητήριου Τρικάλων, ο διευθυντής του ξενοδοχείου και η διοικητής του τμήματος τουριστικής αστυνομίας Καλαμπάκας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.