Quantcast
Συμμετοχή του ΕΟΤ στην έκθεση τουρισμού στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας - enikonomia.gr
share

Συμμετοχή του ΕΟΤ στην έκθεση τουρισμού στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας

δημοσιεύτηκε:

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Αν. Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και  Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά για προσέλκυση νέων τουριστικών αγορών, εντάσσεται η συμμετοχή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με περίπτερο στην έκθεση WTM-Sao Paolo στην Βραζιλία, τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στην Λατινική Αμερική.

Στην έκθεση, που πραγματοποιήθηκε για 3η χρονιά, τον Οργανισμό εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Πάνος Λειβαδάς, ο οποίος και πραγματοποίησε  σειρά συναντήσεων με σημαντικούς Τ.Ο.ς της Βραζιλίας που εξειδικεύονται κυρίως στον Τουρισμό Πολυτελείας και στον Θρησκευτικό Τουρισμό, όπως επί παραδείγματι η CVC, η Queensberry, η Designer  Tours, ή η Flot. Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με το προεδρείο της Braztoa, της Ένωσης των Tour Operator και πρακτόρων της Βραζιλίας αλλά και με δημοσιογράφους και τουριστικούς bloggers.

 Ιδιαίτερη αξία είχε η συνάντηση με τον Εκτελεστικό Γεν. Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για ζητήματα Ανταγωνιστικότητας και Συνεργασιών κ. Marcio de Paula. Ο κ. De Paula είναι ο πρώην Υπουργός Τουρισμού της Βραζιλίας και με την σημερινή του αρμοδιότητα στον ΠΟΤ, είναι πολύ ενεργός στην δικτύωση των παραγόντων του Ελληνικού Τουρισμού με αυτόν της Βραζιλίας.

 Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην WTM πλαισιωμένος από αντιπροσωπευτικές τουριστικές  επιχειρήσεις και φορείς του Ελληνικού Τουρισμού. To ελληνικό περίπτερο  επισκέφθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Sao Paolo, κ. Κωνσταντίνος  Κωνσταντίνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αφίξεις Βραζιλιανών στην Ελλάδα σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2014 ως προς το 2013 , ενώ για το 2015 οι προβλέψεις των πρακτόρων είναι ότι η τάση θα παραμείνει αυξητική.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.