Quantcast
Συνάντηση Γ. Ανωμερίτη με δημάρχους Σαντορίνης και Μυκόνου για την κρουαζιέρα - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Γ. Ανωμερίτη με δημάρχους Σαντορίνης και Μυκόνου για την κρουαζιέρα

δημοσιεύτηκε:

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει κοινός συντονισμός στις πολιτικές τους για τον κλάδο της κρουαζιέρας από το 2016, συναντήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Ανωμερίτης, με τους δημάρχους της Σαντορίνης και της Μυκόνου. Και οι τρεις πλευρές, συμφώνησαν να υπάρξει προετοιμασία και διαβουλεύσεις με τις εταιρείες κρουαζιέρας για τα προγράμματα αφίξεων το 2016.

Επίσης, συμφώνησαν να υπάρξει ανάπτυξη υποδομών και παροχή τεχνογνωσίας για τον κλάδο με εμπλεκόμενη τη θυγατρική εταιρεία του ΟΛΠ Α.Ε. «Consulting-Logistics S.A», προετοιμασία για τις νέες πολιτικές χειμερινής κρουαζιέρας από το 2017, ενώ συζητήθηκαν θεσμικά θέματα λειτουργίας και συντονισμού των τριών λιμένων για βελτιώσεις παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον ΟΛΠ τα τρία λιμάνια Πειραιάς-Μύκονος-Σαντορίνη αποτελούν το κύριο σύμπλεγμα αφίξεων της περιοχής του Αιγαίου. Σε αυτά, σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, πραγματοποιήθηκαν το 2014, 1.599 αφίξεις με 2.408.316 επιβάτες, το 50% περίπου, της συνολικής διακίνησης στα λιμάνια της χώρας.

 

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.