Quantcast
Συνάντηση του δημάρχου Θήρας με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ - enikonomia.gr
share

Συνάντηση του δημάρχου Θήρας με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση εργασίας είχε ο δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος με τον νέο πρόεδρο του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Γιάννη Ρέτσο.

Στη συνάντηση βρέθηκαν, επίσης, οι πρόεδροι των επαγγελματικών φορέων τουρισμού και εμπορίου της Σαντορίνης, εκπρόσωποι του κλάδου της οινοποιίας, μέλη του ΣΕΤΕ στο νησί, καθώς και τα διευθυντικά στελέχη του ΣΕΤΕ (Γιάννης Αμβράζης γενικός δ/ντης, Ξενοφών Πετρόπουλος υπ. Επικοινωνίας), του ΙΝSETE (Ηλίας Κικίλιας, γενικός δ/ντης, Άρης Ίκκος επιστημονικός δ/ντης) και της Marketing Greece (Ιωάννα Δρέττα, δ/νουσα σύμβουλος). Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία του νέου προέδρου του ΣΕΤΕ με τους μεγάλους προορισμούς και τα θέματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Ζώρζος αναφέρθηκε τόσο στα ζητήματα που προβληματίζουν τον προορισμό όπως ο κορεσμός, η υποστελέχωση των υπηρεσιών, οι ελλιπείς υποδομές όσο και στις προοπτικές και προκλήσεις που καλείται η τοπική κοινωνία να αντιμετωπίσει και να αξιοποιήσει. Η διαχείριση του προορισμού αποτελεί μείζον θέμα για τη Σαντορίνη και σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο ΣΕΤΕ θα μπορούσε να στηρίξει ως κοινωνικός εταίρος την προσπάθεια για τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου διαχείρισης.

Ο κ. Ρέτσος από την πλευρά του αναφέρθηκε αρχικά στον ρόλο του ΣΕΤΕ για την ποιοτική αναβάθμιση & ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού, δίνοντας έμφαση στον δημόσιο διάλογο για τον τουρισμό, στη συνεχή έρευνα καθώς και στην εκπαίδευση και στη συνεχή κατάρτιση των επαγγελματιών του χώρου.

Η διαχείριση ενός προορισμού αποτελεί σημαντικό βήμα, προκειμένου ο προορισμός αυτός να συνεχίσει να είναι βιώσιμος και ανταγωνιστικός. Ο ΣΕΤΕ από την πλευρά του θα υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια με όσα μέσα και εργαλεία διαθέτει. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΣΕΤΕ ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.