Quantcast
Συνέδρια: Η Ελλάδα αναρριχήθηκε στην 27η θέση από την 47η παγκοσμίως το 2014 - enikonomia.gr
share

Συνέδρια: Η Ελλάδα αναρριχήθηκε στην 27η θέση από την 47η παγκοσμίως το 2014

δημοσιεύτηκε:

Θεαματική άνοδο είκοσι θέσεων παρουσιάζει η Αθήνα στη διεθνή κατάταξη διοργάνωσης συνεδρίων, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του International Congress & Convention Association (ICCA) για την παγκόσμια αγορά.

Βάσει του αριθμού των συνεδρίων που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2014, η Αθήνα πραγματοποιεί άλμα είκοσι (20) θέσεων σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και από την 47η θέση το 2013, εκτινάχθηκε πέρυσι στην 27η παγκοσμίως, καταγράφοντας αύξηση 63%.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος έχει προσκληθεί να συμμετάσχει, την ερχόμενη Τρίτη, στη Φρανκφούρτη στο πάνελ του Politicians Forum που διοργανώνεται στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού IMEX 2015, δηλώνει ότι «η εντυπωσιακή αυτή επίδοση της Αθήνας είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των φορέων της πόλης καθώς και των συστηματικών και συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια, με κύριο μοχλό την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ και σημείο αναφοράς το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων (ACVB)».

Σύμφωνα με την έρευνα του ICCA, τα ευρήματα της οποίας θα παρουσιαστούν αναλυτικά την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της Έκθεσης IMEX 2015 στη Φρανκφούρτη, στην Αθήνα διοργανώθηκαν 80 συνέδρια το 2014, έναντι 49 του 2013 (ποσοστιαία αύξηση 63%).

Η επίδοση της Αθήνας, όπως τονίζεται, συμπαρέσυρε θετικά και τη συνολική θέση της Ελλάδας, που με 148 συνέδρια ανέβηκε στην 20η από την 38η θέση το 2013 (100 συνέδρια).

Σημειώνεται ότι από τα 48 νέα συνέδρια που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα το 2014, τα 31 έλαβαν χώρα στην Αθήνα, η οποία αντιπροσωπεύει πλέον το 54% των συνεδρίων που  πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.