Quantcast
Συνέδριο "Next is Now 2019"- Κουντουρά: Στήριγμα της οικονομίας ο τουρισμός - enikonomia.gr
share

Συνέδριο “Next is Now 2019”- Κουντουρά: Στήριγμα της οικονομίας ο τουρισμός

δημοσιεύτηκε:

Της Εύας Οικονομάκη

Θέτοντας ψηλά την ανάγκη εξωστρέφειας της Ελλάδας, η Έλενα Κουντουρά, ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στο έργο της προηγούμενης κυβέρνησης στο κομμάτι του τουρισμού.

«Καταφέραμε ο τουρισμός όχι μόνο να αποτελέσει ανάχωμα, αλλά να στηρίξει την οικονομία. Κάναμε πράξη τον τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο, εξασφαλίσαμε νέες απευθείας πτήσεις, ενισχύσαμε τον τουρισμό πολυτελείας, προωθήσαμε νέους ελληνικούς προορισμούς και κάναμε τον πρώτο νόμο στην Ελλάδα για τον θεματικό τουρισμό, που αποτελεί παρακαταθήκη για να αναπτυχθεί ο τουρισμός μελλοντικά. Εξαλείψαμε παθογένειες ετών. Ξεμπλόκαραμε σειρά αναπτυξιακών έργων, με αποτέλεσμα να υπάρχει έκρηξη επενδύσεων», επεσήμανε η Έλενα Κουντουρά στο συνέδριο “Next is Now: 2019 – Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές”, χορηγός του οποίου ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

.Η πρώην υπουργός Τουρισμού υποστήριξε ότι “ο τουρισμός συνέβαλε από 25,7- 30,9%, δηλ. 57 δισ. ευρώ, στο ΑΕΠ για το 2018. Αμιγώς τα τουριστικά έσοδα ξεπέρασαν τα 19 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το WTTC. Αναπτύχθηκε 3,5 φορές υψηλότερα από τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.