Quantcast
Τα έκτακτα μέτρα που ζητούν οι ξενοδόχοι για τη στήριξη του τουρισμού στη Λέσβο - enikonomia.gr
share

Τα έκτακτα μέτρα που ζητούν οι ξενοδόχοι για τη στήριξη του τουρισμού στη Λέσβο

δημοσιεύτηκε:

Έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων στη Λέσβο ζήτησε η Ένωση Ξενοδόχων του νησιού από την κυβέρνηση. Σε επιστολή που έστειλε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ζητεί τα εξής:

– Την άμεση διάθεση 250.000 ευρώ προκειμένου να εξασφαλισθούν τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις χαμηλού ναύλου με αεροσκάφος 185 θέσεων με εγγυημένη πληρότητα 85% για διάστημα 30 εβδομάδων και να υποστηριχθεί η τριετής προγραμματική σύμβαση (2017 – 2019) με εξειδικευμένη εταιρεία στο Project and Crisis Management και με τη Marketing Greece στο Marketing, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες που θα αναστρέψουν την αρνητική εικόνα της Λέσβου στις τουριστικές αγορές.

– Την ακτοπλοϊκή επανασύνδεση σε ετήσια βάση με τη Θεσσαλονίκη, αφού η Βόρεια Ελλάδα (από τη Θεσσαλία και πάνω) αποτελεί το ζωτικό χώρο προέλευσης Ελλήνων τουριστών προς τη Λέσβο.

Για όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση ζητείται ακόμη:

– Η επιστροφή των σημερινών συντελεστών ΦΠΑ στους αντίστοιχους του Σεπτεμβρίου 2015.

– Η εξαίρεση απ’ το σχεδιαζόμενο να ισχύσει από 1.1.2018, επαχθές για τους τζίρους τέλος διανυκτέρευσης.

– Η παροχή κινήτρων, π.χ. με χρηματοδότηση συνδιαφήμισης – ανάλογης ανταγωνιστριών χωρών – ακτοπλοϊκών και κυρίως αεροπορικών εταιρειών που επιλέγουν τα νησιά του βορείου Αιγαίου ως τουριστικούς προορισμούς.

– Η άμεση κατάργηση των πάσης φύσεως επαχθών φόρων και τελών π.χ. ΕΝΦΙΑ.

– Η μείωση (τουλάχιστον κατά 50%) των φόρων, ασφαλιστικών εισφορών (κυρίως αυτών), παραβόλων, προστίμων, πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, ναύλων κ.ά. με απόλυτη αντιστοίχισή τους με την πλουτοδοτική φέρουσα ικανότητα των ξενοδόχων.

– Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες – προγράμματα με ειδική «προνομιακή» μεταχείριση, δίχως ρήτρες.

– Η άμεση καταβολή αποζημιώσεων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κι επαγγελματίες του τουρισμού καθώς και στους μη προσληφθέντες πέρυσι εργαζομένους τους ανάλογων των αποδεδειγμένων απωλειών τους το 2016.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.