Quantcast
Τα πιο τρομακτικά αξιοθέατα από το Street View - enikonomia.gr
share

Τα πιο τρομακτικά αξιοθέατα από το Street View

δημοσιεύτηκε:

Με αφορμή το Halloween, μία από τις πιο δημοφιλείς γιορτές του δυτικού κόσμου, η Google προτείνει μέσα από το Street View πέντε «τρομαχτικά» αξιοθέατα, μπαίνοντας στο κλίμα των ημερών. Για όποιον έχει συνηθίσει να βλέπει μόνο εξωτικά τοπία στο Street View, η Google επιφυλάσσει μία έκπληξη, προτείνοντας μία λίστα με τα πιο στοιχειωμένα μέρη του κόσμου.

 1) Λίγα μόνο μέρη έχουν τόσο μεγάλη ιστορία όσο το Κάστρο Bran στη Ρουμανία. Στα σύνορα με την Τρανσυλβανία, το «Κάστρο του Κόμη Δράκουλα» αποτέλεσε έμπνευση για το αμφιλεγόμενο μυθιστόρημα βαμπίρ του Bram Stoker. Περπατώντας μέσα στο κάστρο, με τον ήλιο να μπαίνει μέσα από τα παράθυρα, μπορεί να νιώσεις μία λανθασμένη αίσθηση σιγουριάς… πρόσεχε όμως τι σε περιμένει όταν πέσει η νύχτα.

  Κάστρο Bran, Ρουμανία

 

2) Ανατριχίλα θα προκαλέσει η επίσκεψή σου στο «Νησί με τις Κούκλες Xochimilco» στο Μεξικό, όπου ένα νεαρό κορίτσι πέθανε μυστηριωδώς στο παρελθόν. Τα τελευταία 50 χρόνια, αποσυντιθέμενες κούκλες που έχουν αφήσει επισκέπτες στη μνήμη του τραγικού χαμού του κοριτσιού, κοσμούν τα δέντρα του νησιού.

 Το Νησί με τις Κούκλες Xochimilco, Μεξικό

 

3) Επόμενη στάση στη διαδρομή του τρόμου: το Ιστορικό Πάρκο του Bodie State στη βόρεια Καλιφόρνια. Σε μία εγκαταλελειμμένη πόλη από την «εποχή του χρυσού», μπορείς να περιηγηθείς σε ένα μεταλλείο χρυσού του 1900 και να περπατήσεις στους ερημωμένους δρόμους. Διατηρημένο σε μία κατάσταση αποσύνθεσης, η τρομακτική σιωπή που επικρατεί προμηνύεται δυσοίωνη για τον επισκέπτη.

 Ιστορικό Πάρκο του Bodie State, Καλιφόρνια

 

4) Εάν είσαι άτομο που αγαπά την περιπέτεια, γιατί να μην σταματήσεις στην Gunkanjima ή αλλιώς στο «Θωρηκτό Νησί» στην Ιαπωνία; Στο σκηνικό για το κρησφύγετο του «κακού» στην ταινία Skyfall του James Bond, η αποσυντιθέμενη και ερημωμένη βιομηχανική ζώνη ήταν παλιά μία ακμάζουσα πόλη εξόρυξης άνθρακα μέχρι το 1970, όπου το νησί εγκαταλείφθηκε. Τώρα παίρνεις τη ζωή σου στα χέρια σου όταν περπατάς κάτω από τις κατεστραμμένες τσιμεντένιες κατασκευές, καθώς ο άνεμος φυσάει από τον ωκεανό.

 Gunkanjima, Ιαπωνία

 

5) Εάν τα στοιχειωμένα σπίτια είναι το στοιχείο σου, τότε η αποκάλυψη των ζόμπι στο Στοιχειωμένο Σπίτι 13η Πύλη στο Baton Rouge στη Λουϊζιάνα είναι μάλλον για σένα. Μπορείς επίσης να σταματήσεις για ένα ποτό στο Ξενοδοχείο Stanley, στο μέρος όπου γυρίστηκε η κλασσική ταινία του Stanley Kubrick “Η Λάμψη” (“The Shining”), όπου μπορείς να αναλογιστείς το νόημα του “redrum” (“murder” ανάποδα).

 Στοιχειωμένο Σπίτι 13η Πύλη, Baton Rouge, Λουϊζιάνα

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.