Quantcast
Τατούλης: Στόχος η ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού στην Πελοπόννησο - enikonomia.gr
share

Τατούλης: Στόχος η ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού στην Πελοπόννησο

δημοσιεύτηκε:

Η Πελοπόννησος προβάλλεται ως ιδανικός τουριστικός προορισμός σε διεθνές επίπεδο, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε ημερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «GOALs».

Ο κ.Τατούλης ανέφερε πως οι επενδύσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν βασική στόχευση την ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού στις οποίες διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και επισήμανε με έμφαση πως: «αναπτύσσουμε την εξωστρέφεια της Πελοποννήσου, ώστε να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητα της στη διεθνή τουριστική αγορά.

Το μεγάλο έργο που υλοποιείται στο επίπεδο των υποδομών στην Πελοπόννησο και μάλιστα στην ιδιαίτερα δύσκολη παρούσα χρονική συγκυρία.

Στόχος της Περιφερειακής αρχής είναι να αναπτύξει  και θεματικές διαδρομές τουρισμού, στις οποίες, αφενός, θα εμπλακούν διαφορετικοί τομείς τοπικής οικονομίας σε αλληλεπίδραση μεταξύ τους, αφετέρου, θα αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της προσφέροντας κατ’ αυτό τον τρόπο ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν στον επισκέπτη της».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου Goals, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και συγκεκριμένα το Πρόγραμμα ENPI CBC MED.

Πρόκειται για ένα διασυνοριακό έργο που λαμβάνει χώρα σε 7 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Λίβανο, Παλαιστίνη, Ιορδανία και Αίγυπτο) και έχει ως στόχο την τουριστική προώθηση συγκεκριμένων περιοχών των χωρών αυτών με την δημιουργία και προώθηση διαδρομών (itineraries). Για την Ελλάδα έχει επιλεγεί η Πελοπόννησος.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.