Quantcast
Telegraph: Τα καλύτερα νησιά της Ελλάδας για διακοπές ηρεμίας και απομόνωσης - enikonomia.gr
share

Telegraph: Τα καλύτερα νησιά της Ελλάδας για διακοπές ηρεμίας και απομόνωσης

δημοσιεύτηκε:

Τα 11 καλύτερα νησιά της Ελλάδας για διακοπές ηρεμίας και απομόνωσης ανέδειξε  η μεγάλη βρετανική εφημερίδα, Telegraph.

Αναλυτικότερα, τα  νησιά που προτείνει η μεγάλη βρετανική εφημερίδα είναι τα παρακάτω:

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Καστελόριζο το οποίο έχει  492 κατοίκους και απέχει 800 μέτρα από τις Τουρκικές ακτές. Το νησί φημίζεται για την μπλε σπηλιά  που βρίσκεται στις  νοτιοανατολικές ακτές  του Καστελόριζου, η οποία  διαθέτει  ζωηρό μπλε  φωτισμό στο εσωτερικό της.

Ακολουθεί η Χάλκη που βρίσκεται δυτικά της Ρόδου και έχει 478 κατοίκους. Το νησί αυτό είναι ιδανικό για εξερευνήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το λιμάνι του οποίου η αρχιτεκτονική έχει ιταλικό στυλ και συμπληρώνεται με τον εμβληματικό ψηλό πύργο με το ρολόι, που είναι ο υψηλότερος στα Δωδεκάνησα.

Στην 3η  θέση βρίσκεται η Ψαρά που έχει 458 κατοίκους. Το νησί διαθέτει ήσυχες παραλίες   όπως (Κατσούνι, Κάτω Γιαλός, Λαζαρέτα, Λάκκα και Λήμνος) και προσελκύει λίγους μόνο επισκέπτες από τη γειτονική Χίο και

 Εξίσου ερημικά  είναι  τα  Κουφονήσια τα οποία απαρτίζονται από το Άνω Κουφονήσι και το Κάτω Κουφονήσι το οποίο είναι σχεδόν ακατοίκητο.Η καλύτερη παραλία του νησιού είναι η παραλία Πορί.

Η Σίκινος βρίσκεται στην πέμπτη θέση  και έχει  273 κατοίκους. Το νησί διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες γωνιές των Κυκλάδων καθώς και ταβέρνες με σπιτικό φαγητό, ενώ  τα καϊκια μεταφέρουν τους επισκέπτες από το παραθαλάσσιο χωριό Αλοπρόνοια προς απομακρυσμένες παραλίες.

 Την έκτη θέση καταλαμβάνουν τα Ανάφη  που έχουν  μόλις 271 κατοίκους. Προτείνεται το μονοπάτι προς την Καλαμιώτισσα, ένα μοναστήρι που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού.

Στην  όγδοη θέση  βρίσκεται η  Σχοινούσα  που διαθέτει  225 κατοίκους. Δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία όμως το νησί διαθέτει μονοπάτια. Δυνατότητα ενοικίασης μοτοποδηλάτου.

Την επόμενη θέση  καταλαμβάνει  το βορειότερο νησί της Δωδεκανήσου, Αγαθονήσι το οποίο διαθέτει  μόλις  185 κατοίκους. Τα νησί προσελκύει όσους αναζητούν  την απομόνωση και λάτρεις της ιστορίας.

Στην ένατη θέση βρίσκεται η Δονούσα που έχει 183 κατοίκους.

Μάλιστα όποιος αναζητά  γαλήνη και ηρεμία  θα μείνει ικανοποιημένος από την διαμονή του στο νησί.Στην  παραλία Κέδρος υπάρχει ένα ναυάγιο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, ενώ όσοι αναζητούν σκιά θα πρέπει να κατευθυνθούν στο Λιβάδι.

 Ακολουθεί  το καλύτερο σκηνικό των  νότιων Κυκλάδων, η Ηρακλειά  που έχει 150 κατοίκους. Το νησί διαθέτει όμορφες παραλίες, όπως  το Λιβάδι. Επιπλέον υπάρχουν  επτά μονοπάτια για πεζοπορία, ντόπια παραγωγή μελιού.

  Στην τελευταία θέση βρίσκεται το Μαράθι το οποίο έχει μόνο 12 κατοίκους.  Το  συγκριμένο νησί διαθέτει μια παραλία, δεν έχει δρόμους ούτε αυτοκίνητα και κανένα κατάστημα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.