Quantcast
Θεοχάρης στο συνέδριο "Next is Now 2019": Οι βασικοί άξονες της στρατηγικής του υπουργείου Τουρισμού - enikonomia.gr
share

Θεοχάρης στο συνέδριο “Next is Now 2019”: Οι βασικοί άξονες της στρατηγικής του υπουργείου Τουρισμού

δημοσιεύτηκε:

Της Εύας Οικονομάκη

Στα βασικά σημεία της στρατηγικής που χαράσσει η ελληνική κυβέρνηση για την ανάπτυξη του εγχώριου τουριστικού προϊόντος αναφέρθηκε κατά την εισήγησή του ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Next is Now: 2019 – Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές», που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το enikonomia.gr και ο οργανισμός Next is Now και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της περιφέρειας Ατιικής και του Περιφερειακού Ταμείου Αττικής.

Ο κ. Θεοχάρης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει αυτοσκοπός. “Το 70% των επισκεπτών θέλει καταλύματα φιλικά προς το περιβάλλον”, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης, την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, τη στόχευση σε τουρίστες με υψηλό εισόδημα, καθώς και την ανάγκη ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε δε, στην προώθηση του τουρισμού με αιχμή το city break.
“Στόχος του υπουργείου είναι να χαράξουμε τη στρατηγική της επόμενης ημέρας σε συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Είναι ώρα για πράξεις και όχι για λόγια”, κατέληξε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.