Quantcast
Θεοχάρης στον Realfm 97,8: Αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη και μεταβατική - Τι είπε για τον εμβολιασμό - enikonomia.gr
share

Θεοχάρης στον Realfm 97,8: Αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη και μεταβατική – Τι είπε για τον εμβολιασμό

δημοσιεύτηκε:

“Δεν είναι μόνο το δικό μας εμβολιαστικό πρόγραμμα που έχει σημασία αλλά το πρόγραμμα και των άλλων χωρών. Η Βρετανία, η Γαλλία η Ιταλία, οι ΗΠΑ, το τι κάνουν θα επηρεάσει πολύ την διάθεση των ανθρώπων και τη δυνατότητα τους να ταξιδέψουν και να επισκεφτούν άλλες χώρες, όπως η χώρα μας. Δεύτερον, από τη θετική πλευρά είναι ότι δεν πρέπει να κοιτάμε τους ρυθμούς σήμερα γιατί σήμερα στις πρώτες ημέρες και στα πρώτα στάδια του εμβολιαστικού προγράμματος ο στόχος δεν είναι ο μεγάλος αριθμός του εμβολιασμού των ανθρώπων αλλά το με ασφάλεια ξεδίπλωμα της διαδικασίας ώστε να φτάσει σε όλα τα νοσοκομεία και να ξεπεραστούν οι αρχικές δυσκολίες” δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Πρέπει να πιέσουμε όλοι σε μια κατεύθυνση επιτάχυνσης. Πρέπει να κινηθούμε γρηγορότερα από ότι κινούνται οι χώρες της Ευρώπης ως τώρα” συμπλήρωσε.

“Καλύτερα η Ευρώπη να κινηθεί πιο γρήγορα, παρά να προσπαθεί κάθε χώρα να μπει σε έναν ιδιότυπο ανταγωνισμο ποιος ξέρει καλύτερα τους ανθρώπους της Pfizer. Σε αυτό το παιχνίδι μπορεί να μην είμαστε και κερδισμένοι, μεγαλύτερες χώρες με μεγαλύτερες παραγγελίες μπορεί να έχουν προτεραιότητα” περιέγραψε.

“Αν καθυστερήσουμε αναίτια, αν δεν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες και απλώς οι δικές μας αποφάσεις οδηγούν σε αυτές τις καθυστερήσεις, τότε πρέπει να αναλογιστούμε ποιο είναι το κόστος αυτής της καθυστέρησης κι αν αξίζει τον κόπο να υπάρχει. Εγώ, όπως έχω κάνει σε όλη τη διάρκεια της κρίσης και πέρσι, στηρίζω και υποστηρίζω σε όλα τα fora την επιτάχυνση της Ευρώπης. Η Ευρώπη μπήκε αργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, άφησε την κάθε χώρα να την αντιμετωπίσει με τον τρόπο της, και βρήκε κάποιο βηματισμό προς το καλοκαίρι και δυστυχώς και πάλι δείχνει στα τελευταία στάδια να είναι συντονισμένα μεν αλλά όχι αυτά που οφείλει να δώσει στον Ευρωπαίο πολίτη” συμπλήρωσε.

“Αυτή η χρονιά θα είναι μια δύσκολη και μεταβατική χρονιά. Δυστυχώς υπό μια συγκεκριμένη οπτική μπορεί να είναι και πιο δύσκολη από την περσινή. Δεν θα έχουμε ξεμπλέξει με το υγειονομικό σκέλος των ζητημάτων. Θα έχουμε τις αποστάσεις, τα πρωτόκολλα, τον φόβο του κόσμου, η ζήτηση δεν θα έχει αυξηθεί με ρυθμό που να θυμίζει την παλιά κανονικότητα και από την άλλη θα έχουμε στο πεδίο του ανταγωνισμού την ένταση, όλοι πια δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι κλειστοί για δεύτερη χρονιά, είτε μιλάμε για τους ξενοδόχους της χώρας μας είτε μιλάμε για τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου. Συνεπώς, είναι η εποχή των τεράτων, ακόμα δεν έχει ανατείλει η μετά τον κορονοϊό εποχή και είναι η πιο δύσκολη μεταβατική περίοδος” τόνισε. “Στο πρώτο τρίμηνο θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε μια καμπάνια που είναι ανθρωποκεντρική και συντονισμένη με το πνεύμα των καιρών” σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.