Quantcast
Θεσσαλονίκη: Ελλείψεις προσωπικού σε εστίαση και τουρισμό - «Έχεις έναν μάγειρα ή σερβιτόρο είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου» - enikonomia.gr
share

Θεσσαλονίκη: Ελλείψεις προσωπικού σε εστίαση και τουρισμό – «Έχεις έναν μάγειρα ή σερβιτόρο είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου»

δημοσιεύτηκε:

«Με το κιάλι» ψάχνουν επαγγελματίες για μάγειρες και σερβιτόρους στην εστίαση την ώρα που η καλοκαιρινή σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ιδιοκτήτες καταστημάτων περιγράφουν στην κάμερα της ΕΡΤ3 την αγωνιώδη αναζήτηση προσωπικού, ενώ η εύρεση μοιάζει με θαύμα.

Ο Παντελής Σαμλίδης, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης επικοινωνεί τηλεφωνικά με συνάδελφο του ψάχνοντας για προσωπικό την ώρα που η τουριστική σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά μάταια.

«Έχεις έναν μάγειρα ή σερβιτόρο είναι η ερώτηση τους ενός εκατομμυρίου» όπως λέει καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού.

Το εξειδικευμένο προσωπικό είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση λένε οι επαγγελματίες. Για να καλύψουν τις κενές θέσεις αναζητούν ακόμη και ανειδίκευτους εργαζόμενους.

Όπως υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες, πολλοί έμπειροι επαγγελματίες έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ή επιλέγουν σταθερότερες εργασίες εκτός τουρισμού, αποφεύγοντας τη μεγάλη αβεβαιότητα που προσφέρει μια σεζόν 4-5 μηνών.

Οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης προσπαθούν να βρουν λύσεις, αναπροσαρμόζουν ωράρια και λειτουργούν όπως μπορούν με το υπάρχον προσωπικό, προσβλέπουν και στους φοιτητές και περιμένουν να κλείσουν οι σχολές ελπίζοντας ότι οι νέοι θα αρχίσουν να αναζητούν εργασία για το καλοκαίρι.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.