Quantcast
Θεσσαλονίκη: Προς sold out τα ξενοδοχεία στην ΔΕΘ – Μεγάλη ζήτηση και για Airbnb - enikonomia.gr
share

Θεσσαλονίκη: Προς sold out τα ξενοδοχεία στην ΔΕΘ – Μεγάλη ζήτηση και για Airbnb

δημοσιεύτηκε:

Σε ελάχιστα πλέον ξενοδοχεία υπάρχουν κενά δωμάτια για το πρώτο Σαββατοκύριακο της 87ης ΔΕΘ (που θα διαρκέσει από 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου) την ώρα που φαίνεται να γεμίζουν με γοργούς ρυθμούς και τα ξενοδοχεία σε περιφερειακούς δήμους, αλλά και ξενοδοχεία εκτός της πόλης.

Το καυτό πρώτο τριήμερο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έχει κινητοποιήσει από νωρίς τα αντανακλαστικά όσων ενδιαφέρονται να βρίσκονται στην πόλη με αποτέλεσμα οι κρατήσεις να πλησιάζουν το 100%. Σε δημοφιλείς, μάλιστα, ιστοσελίδες αναζήτησης ξενοδοχείων της πόλης αναφέρεται πως «το 99% δεν έχει διαθεσιμότητα στον ιστοχώρο μας», ενώ για το σύνολο των καταλυμάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα Airbnb, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλες αλλά και τα hostel, η πληρότητα αγγίζει το 82%.

Τα εγκαίνια της ΔΕΘ που αποτελεί, ως είθισται, πόλο έλξης για πολιτικούς, επιχειρηματίες, εκπροσώπους οργανώσεων και φορέων αλλά και επισκέπτες, προσφέρουν υψηλές πληρότητες ως είθισται στα ξενοδοχεία της πόλης. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν η κινητοποίηση για την εύρεση καταλύματος φέτος ξεκίνησε ιδιαίτερα νωρίς σηματοδοτώντας την ολική επαναφορά στην κανονικότητα, μετά και την περσινή άκρως θετική περίοδο της ΔΕΘ.

Η αυξημένη ζήτηση σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, voria.gr,  ωθεί στα ύψη το κόστος των διανυκτερεύσεων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα πολυτελών ξενοδοχείων με την τιμή ανά διανυκτέρευση σε σουίτα να βρίσκεται στα 750 ευρώ, ενώ για standard δίκλινο στα 330 ευρώ. Στις τιμές συνήθως περιλαμβάνεται και πρωινό.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάποιες περιπτώσεις ξενοδοχείων υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης λίγες ημέρες πριν από την ημερομηνία της κράτησης, ενώ σε άλλες είναι απαιτητό το σύνολο του ποσού την ώρα της κράτησης.

Κινητικότητα και περιφερειακά της Θεσσαλονίκης 

Η έντονη ζήτηση συμπαρασύρει το σύνολο των ξενοδοχείων του νομού. Σημειώνεται πως ακόμη και όσα έχουν κενά δωμάτια αναφέρουν πως ο αριθμός αυτών είναι περιορισμένος με αποτέλεσμα να μην ξεπερνούν το ένα ή τα δύο διαθέσιμα δωμάτια.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν άλλες λύσεις διαμονής πέραν των ξενοδοχείων με επικρατέστερα τα Airbnb στην καρδιά της πόλης, τα οποία μέχρι στιγμής δείχνουν να έχουν μία σχετική διαθεσιμότητα με τις τιμές επί του παρόντος να είναι μειωμένες.

Για το δεύτερο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης η εικόνα δείχνει σχεδόν αντίστοιχη με τις πληρότητες να ξεπερνούν το 90%, γεγονός που καταδεικνύει πως σύντομα θα φτάσει το 100%.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως κάνοντας μια αναζήτηση σε δημοφιλείς ιστοσελίδες κρατήσεων δωματίων, ελάχιστα είναι τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που εμφανίζουν διαθεσιμότητα, ωστόσο αυτή είναι περιορισμένη. Πάντως αναφορικά με τις τιμές αυτές είναι πολύ χαμηλότερες έναντι του πρώτο Σαββατοκύριακου της ΔΕΘ.

Όπως όλα καταδεικνύουν οι ξενοδοχειακές μονάδες που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια -στα σπάργανα βρίσκονται και άλλες-, σε περιόδους όπως αυτή της ΔΕΘ, αλλά και άλλων δημοφιλών κλαδικών εκθέσεων είναι άκρως απαραίτητες για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση, που είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Ωστόσο ζητούμενο για τους ξενοδόχους της πόλης είναι η κινητικότητα των εν λόγω ημερών να έχει διάρκεια στο σύνολο του έτους και να μην αποτελεί «προνόμιο» λίγων ημερών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.