Quantcast
Το δρόμο για τουρισμό όλο το χρόνο δείχνουν οι Σπέτσες - enikonomia.gr
share

Το δρόμο για τουρισμό όλο το χρόνο δείχνουν οι Σπέτσες

δημοσιεύτηκε:

Παράδειγμα προς μίμηση, για το πώς μπορεί ένας ελληνικός προορισμός να κάνει πράξη τον δωδεκάμηνο τουρισμό αποτελούν οι Σπέτσες.

Με την υλοποίηση αθλητικών δρώμενων στο νησί, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, έχουν καταφέρει να υποδέχονται σε ημερήσια βάση έως και 12.000 επισκέπτες, όταν η δυναμικότητα του νησιού σε κλίνες φτάνει περίπου τις 4.000, χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται οι τουριστικές κατοικίες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σπύρος Φαρδέλλος, δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος των πολιτιστικών δράσεων του νησιού σημείωσε πως το νησί έχει διαφημιστεί στα “πέρατα του κόσμου”, χάριν των δράσεων που “τρέχουν” στο νησί τα τελευταία χρόνια.

Στο επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα στις 9 με 10 Απριλίου πραγματοποιείται το ράλι ιστορικών αυτοκινήτων που εξελίσσεται σε θεσμό μιας και είναι η τρίτη διοργάνωση εφέτος, με τις προηγούμενες, να έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, όπως τονίζει ο κ. Φαρδέλλος.

Τα δρώμενα δεν σταματούν εδώ, καθώς σειρά στο διήμερο 15-17 του Απρίλη έχει η “ποδηλατάδα”, με τα ποδήλατα εποχής, που θα διασχίσουν τους δρόμους του νησιού. Το Tweed Run ξεκίνησε στο Λονδίνο το 2009 και ταξίδεψε ως τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο, πριν έλθει στις Σπέτσες.

Τη σκυτάλη παίρνει στις 13-15 Μαΐου το Spetsathlon, το οποίο με περισσότερους από 540 τριαθλητές, 300 ακόμη συμμετοχές στον κολυμβητικό αγώνα και στον Ποδηλατικό Γύρο Σπετσών και 3.000 επισκέπτες ήταν πέρυσι η μεγαλύτερη διοργάνωση Τριάθλου που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της χώρας για το 2015.

Την αυλαία των αθλητικών δρώμενων ρίχνει στις 7-9 Οκτωβρίου ο Spetses Marathon, που και φέτος θα προσελκύσει χιλιάδες δρομείς. Μάλιστα όπως τονίζει ο κ. Φαρδέλλος η προηγούμενη διοργάνωση προσέλκυσε 12.000 δρομείς, κάτι που φαινόταν αδύνατο, όταν πρωτοξεκίνησε η συγκεκριμένη εκδήλωση.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές για όσους θελήσουν να επισκεφτούν το νησί, ο κ. Φαρδέλλος επισημαίνει ότι αυτές είναι προσαρμοσμένες σε όλα τα βαλάντια και εκκινούν από 50 ευρώ και ξεπερνούν και τα 100 ευρώ το δωμάτιο ανάλογα την ζήτηση της περιόδου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.