Quantcast
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η 'Ενωση Ξενοδόχων Λακωνίας - enikonomia.gr
share

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ‘Ενωση Ξενοδόχων Λακωνίας

δημοσιεύτηκε:

Καίριο πλήγμα θα σημειωθεί στον Ελληνικό Τουρισμό εάν υπάρξουν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις ή άλλες σχετικές τροποποιήσεις στις τουριστικές επιχειρήσεις εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου εκτιμά η Ενωση Ξενοδόχων Λακωνίας.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση που απέστειλαν αναφέρεται πως το μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί στις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις οι οποίες  θα καταρρεύσουν, μη δυνάμενες να απορροφήσουν τον επερχόμενο τριπλασιασμό του ΦΠΑ.

Επίσης τονίζεται με έμφαση πως η πιθανή αύξηση του ΦΠΑ στις ελληνικές τουριστικές  επιχειρήσεις θα ενισχύσει την φοροδιαφυγή, θα χαθούν θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο και θα καταγραφεί συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα η ‘Ενωση Ξενοδόχων Λακωνίας αναφέρει πως η συνεχιζόμενη καθυστέρηση συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές, έχει ως αποτέλεσμα να διατηρεί ένα πρωτόγνωρο κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που έχει επηρεάσει αρνητικά την πορεία των προκρατήσεων των ξένων τουριστών.

Για αυτόν τον λόγο η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι κάθετη ως προς τις επικείμενες αυξήσεις στο συντελεστή ΦΠΑ αλλά και να αλλάξει το κλίμα αβεβαιότητας, ανησυχίας και ασάφειας που επικρατεί στην χώρα. 

Ωστόσο, θα πρέπει να οικοδομηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης  μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης  και των διεθνών  τουριστικών  αγορών. Διότι ο τουρισμός είναι ο κεντρικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και χρειάζεται σταθερότητα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.