Quantcast
Τουρισμός: Εκτιμήσεις για έσοδα 15 δισ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Τουρισμός: Εκτιμήσεις για έσοδα 15 δισ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας εντάσσονται τον Ιούνιο και οι Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρη Τάσιο.

Επίσης ο  κ. Τάσιος  είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι   “οι επενδύσεις στην άλλη Ελλάδα είναι πολύ σημαντικές και είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό “επώνυμα Brands” να κοιτάζουν και άλλους προορισμούς πέραν των παραδοσιακών. Παράλληλα αποτελεί μια αναγνώριση της δουλειάς που κάνουν οι φορείς για την εξωστρέφεια της τουριστικής βιομηχανίας. Συγχρόνως μια τέτοια επένδυση δίνει υπεραξία στον υπάρχον ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο”,  σημείωσε ο κ. Τάσιος.

Τουρισμός: Οι προβλέψεις για τα έσοδα  του 2022

Επίσης μίλησε και για την  φετινή τουριστική χρονιά. Ο  Ιούνιος εξελίσσεται καλά για όλους του ελληνικούς προορισμούς και η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι πολύ καλή, τόνισε και πρόσθεσε υπό το πρίσμα αυτό, είναι εφικτός ο στόχος των τουριστικών εσόδων στα 15 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει επιτευχθεί το 80% των εσόδων του 2019. Μάλιστα αυτή η εκτίμηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022.

Πατάει γκάζι στις αφίξεις και η Βόρεια Ελλάδα

τουρισμός

Όσον αφορά την Βόρεια Ελλάδα είπε ότι αυτή  ακολουθεί κατά πόδας τους υπόλοιπους προορισμούς, καθώς η εκκίνηση της το Μάιο είχε σημαδευτεί από τον αντίκτυπο του πολέμου στις αγορές τροφοδότες της. “Πλέον οι Βαλκάνιοι απεγκλωβίζονται από το φόβο του πολέμου και οδεύουν προς τους ελληνικούς προορισμούς”, εξήγησε  ο κ. Τάσιος και ανέφερε: “Σίγουρα δεν είμαστε σε σεζόν 110 ημερών γιατί χάθηκε ο Μάιος. Ωστόσο πάμε σε σεζόν 90-100 ημερών, η οποία θα ωφελήσει Πιερία, Θάσο, Χαλκιδική”. Την ίδια στιγμή οι νησιωτικοί προορισμοί της Νοτίου Ελλάδας γίνονται πόλος έλξης της αγγλικής, της γερμανικής αλλά και της γαλλικής αγοράς και μεγάλες τουριστικές ροές από αυτές τις χώρες κατευθύνονται στα νησιά, τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Έκρηξη αφίξεων από Αμερική και Καναδά

τουρισμός

Τον  τόνο της φετινής τουριστικής σεζόν δίνει η “εκρηκτική”  κάθοδος των Αμερικανών και Καναδών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο.  Κι αυτό επιτυγχάνεται γιατί η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ασφαλής προορισμός,  τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΞ. Όπως ανέφερε, η σημαντική αυτή εξέλιξη θα έχει αντίκτυπο και στα τουριστικά έσοδα της χώρας, καθώς ανεβαίνει ο μέσος όρος της κατανάλωσης. Άλλωστε οι επισκέπτες από τις συγκεκριμένες αγορές ξεχωρίζουν για τα ποσά που δαπανούν στις χώρες που ταξιδεύουν. Στο σημείο αυτό, ο κ. Τάσιος, επεσήμανε ότι γίνονται προσπάθειες, ώστε να υπάρξει και απευθείας σύνδεση των ΗΠΑ με την Θεσσαλονίκη, καθώς μέχρι σήμερα οι απευθείας πτήσεις έχουν ως προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η Ελλάδα είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό του Ισραήλ

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Γιόελ Ραζβόζοβ  εξήρε την Ελλάδα ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό, καθώς προσφέρει στον επισκέπτη της μια πλειάδα εμπειριών. Πόλο έλξης δεν αποτελούν μόνο τα αξιοθέατα και οι νησιωτικοί προορισμοί της αλλά και οι γαστρονομικές και οινικές εμπειρίες της. Την ίδια στιγμή παραμένει ένας “Value For Money” προορισμός. Εστιάζοντας στην διμερή συμφωνία που έχει υπογραφεί ανάμεσα στα δυο μέρη από πέρυσι, ο Γιόελ Ραζβόζοβ σημείωσε ότι οι ισραηλινοί επενδυτές πέραν του τουριστικού πεδίου, προσανατολίζονται και στον κλάδο του Real Estate.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.