Quantcast
Τουρισμός: Έρχονται προγράμματα για χιονοδρομικά κέντρα, ορεινούς προορισμούς και γαστρονομία - Τι είπε ο Κικίλιας - enikonomia.gr
share

Τουρισμός: Έρχονται προγράμματα για χιονοδρομικά κέντρα, ορεινούς προορισμούς και γαστρονομία – Τι είπε ο Κικίλιας

δημοσιεύτηκε:

Σε λίγες ημέρες θα βγουν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για προγράμματα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που θα αφορούν μεταξύ άλλων τα χιονοδρομικά κέντρα, τους ορεινούς και περιπατητικούς προορισμούς, τη γαστρονομία κλπ, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Action 24.

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας επεσήμανε πως η προβολή των χειμερινών προορισμών έχει ως στόχο η Ελλάδα να έχει ταξιδιωτική δραστηριότητα και τους 12 μήνες του έτους.

Για τον τζίρο των τουριστικών καταλυμάτων

Επίσης μίλησε και για τον τζίρο των τουριστικών καταλυμάτων και της εστίασης της χώρας. Ο τζίρος των τουριστικών καταλυμάτων της Ελλάδας κατέγραψε αύξηση 25,78% το Νοέμβριο του 2022 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ αύξηση 9,11% καταγράφηκε και στον τζίρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος -εστίασης, σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού επικαλούμενος σχετικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Με τρόπο αυτόν, αποδεικνύεται η επέκταση της τουριστικής σεζόν για 12 μήνες, τόνισε και εκτίμησε δε πως στα ίδια επίπεδα θα είναι τα στοιχεία  και για το Δεκέμβριο αλλά και για τον Ιανουάριο ο οποίος έχει μπει πολύ δυναμικά το 2023. Αυτή είναι η βαριά οικονομία της χώρας και αυτή είναι που στηρίζει ισομερώς την ελληνική οικογένεια και την ελληνική κοινωνία αλλά  και ενισχύει τη περιφερειακή ανάπτυξη, σημείωσε. Και ανέφερε πως μπορεί παλαιότερα οι νέοι να έφευγαν από την περιφέρεια για τα αστικά κέντρα, ωστόσο τώρα επιστρέφουν για να ασχοληθούν με επιχειρήσεις που εφάπτονται στον τουρισμό.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.