Quantcast
Τουρισμός για Όλους 2024: Αύριο εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις φθηνών διακοπών με voucher - Πώς επιλέγονται οι τελικοί δικαιούχοι - enikonomia.gr
share

Τουρισμός για Όλους 2024: Αύριο εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις φθηνών διακοπών με voucher – Πώς επιλέγονται οι τελικοί δικαιούχοι

δημοσιεύτηκε:

Αύριο, Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 στις 23.59 εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο https://vouchers.gov.gr/tourism4all-2024 αναφορικά με την ένταξη στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» .

Επισημαίνεται πως στους δικαιούχους του προγράμματος που έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση και που έχουν επιλεγεί μέσω της διαδικασίας της κλήρωσης θα χορηγηθούν voucher από 200 ευρώ μέχρι και 400 ευρώ. Αναλυτικά:

  • Voucher ύψους 200 ευρώ θα χορηγηθεί σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες στην Κ.Υ.Α του Προγράμματος προϋποθέσεις.
  • Voucher ύψους 300 ευρώ θα δοθεί σε φυσικά πρόσωπα:

-άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα,

-έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω,

-συνταξιούχοι όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022,

  • Voucher ύψους 400 ευρώ θα πάρουν οι ΑμεΑ, με ισχύουσα Απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως αλλά και οι κληρωθέντες δικαιούχοι με τέκνα ΑμεΑ με ισχύουσα Απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως.

Σε περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Η χρήση του voucher

Σημειώνεται δε πως τα παραπάνω voucher μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε :

  • Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις/καταλύματα: Κατηγορία εμπόρου/MCC είναι 3501 έως 3999
  • Λοιπές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις/καταλύματα: Κατηγορία εμπόρου/MCC είναι 7011
  • Κατασκηνώσεις αναψυχής και αθλητισμού: Κατηγορία εμπόρου/MCC είναι 7032
  • Camping: Κατηγορία εμπόρου/MCC είναι 7033
  • Timeshare Real Estate: Κατηγορία εμπόρου/MCC είναι 7012

Διευκρινίζεται πως αυτά θα πρέπει να έχουν την έδρα τους στην ελληνική επικράτεια.

Επίσης επισημαίνεται πως κάθε  άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα, αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της, όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2024.

Κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου.

Από τη στιγμή όμως που θα ενεργοποιηθεί η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC.

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής ακόμη και άνευ χρήσης τεχνολογίας NFC.

Σε περίπτωση απόρριψης συναλλαγής με την κάρτα του Προγράμματος ο δικαιούχος θα πρέπει να επικοινωνεί με το πιστωτικό ίδρυμα έκδοσης της κάρτας του, για να πληροφορείται σχετικά με την αιτία μη αποδοχής της συναλλαγής του, καθώς το Κέντρο Υποστήριξης του Προγράμματος δεν διαθέτει πρόσβαση σε στοιχεία τραπεζικών συναλλαγών.

Υπενθυμίζεται πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα  που διατίθενται για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είναι: Viva.com, Eurobank και Alpha Tράπεζα.
Για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας δεν προαπαιτείται ο δικαιούχος να είναι πελάτης των ως άνω ιδρυμάτων.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Προγράμματος λήγουν αυτομάτως στις 31/12/2024 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή

Τουρισμός για Όλους 2024: Ποια άλλα βασικά στοιχεία έχει το πρόγραμμα

Επίσης οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα πρέπει να γνωρίζουν  για το Τουρισμός για Όλους 2024 τα εξής:

1.Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να έχουν οι πολίτες για να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι τα εξής:

Α. ΑΤΟΜΙΚΟ (ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΑΜΑ Ή ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΗΡΕΙΑΣ)

-Το εισόδημα για τα φυσικά πρόσωπα χωρίς τέκνα θα πρέπει ανέρχεται στα 19.000 ευρώ

-Το εισόδημα για τα φυσικά πρόσωπα με 1 τέκνο θα πρέπει να διαμορφώνεται στα 20.500 ευρώ

-Το εισόδημα για τα φυσικά πρόσωπα με 2 τέκνα θα πρέπει να είναι στα 22.000 ευρώ

Το εισόδημα για τα φυσικά πρόσωπα με 3 τέκνα θα πρέπει ανέρχεται στα 24.000 ευρώ

-Το εισόδημα για τα φυσικά πρόσωπα με περισσότερα τέκνα θα πρέπει να είναι στα 29.000 ευρώ

Β. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

Το οικογενειακό εισόδημα για τα έγγαμα ζευγάρια χωρίς τέκνα θα πρέπει να είναι στα 31.000 ευρώ

-Το οικογενειακό εισόδημα για τα έγγαμα ζευγάρια με 1 τέκνο θα πρέπει να διαμορφώνεται στα 32.500 ευρώ

-Το οικογενειακό εισόδημα για τα έγγαμα ζευγάρια με 2 τέκνα θα πρέπει να ανέρχεται στα 34.000 ευρώ

-Το οικογενειακό εισόδημα για τα έγγαμα ζευγάρια με 3 τέκνα θα πρέπει να είναι στα  36.000 ευρώ

– Το οικογενειακό εισόδημα για τα έγγαμα ζευγάρια με περισσότερα τέκνα θα πρέπει να διαμορφώνεται στα 41.000 ευρώ

Οι δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι πολίτες που έχουν υποβάλει οριστική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2022, η οποία έχει εκκαθαριστεί έως την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα εισοδηματικά κριτήρια.

2.  Οι πιθανές καταστάσεις της αίτησης και η σημασία τους

Οι πιθανές καταστάσεις της αίτησης για το πρόγραμμα είναι οι εξής:

  • ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ: Η αίτηση δεν έχει υποβληθεί οριστικά, καθώς ο αιτούμενος δεν έχει πιέσει το πράσινο πλήκτρο «Υποβολή» στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης.
  • ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ: Η αίτηση έχει υποβληθεί οριστικά και βρίσκεται στο στάδιο επαλήθευσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν.
  • ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ: Η αίτηση είναι έγκυρη και αναμένεται η συμμετοχή της στην κλήρωση.
  • ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ-ΚΛΗΡΩΘΕΙΣΑ: Η αίτηση έχει κληρωθεί και αναμένεται η αποστολή της στο πιστωτικό ίδρυμα. Περισσότερες πληροφορίες κατά το στάδιο αυτό παρέχονται στον Πίνακα Πληρωμών.
  • ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ: Απαιτείται επικοινωνία του δικαιούχου με το Τηλέφωνο Εξυπηρέτησης Κοινού 210 2150231 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00).

3. Η σημασία των μηνυμάτων κατάστασης του Πίνακα Πληρωμών

Τα μηνύματα κατάστασης του Πίνακα Πληρωμών του προγράμματος είναι τα εξής:

  • ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: Η συγκεκριμένη πληρωμή θα αποσταλεί στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα προς πραγματοποίηση κατά την εκτιμώμενη ημερομηνία εκτέλεσης.
  • ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ – ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: Η συγκεκριμένη πληρωμή έχει αποσταλεί στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και η επεξεργασία της μπορεί να διαρκέσει έως δέκα (10) εργάσιμες ημέρες.
  • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ: Η συγκεκριμένη πληρωμή έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.
  • ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ: Δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης πληρωμής. Στην περίπτωση αυτή ο αιτούμενος θα ενημερώνεται με κάθε πρόσφορο μέσο. Απαιτείται επικοινωνία του δικαιούχου με το Τηλέφωνο Εξυπηρέτησης Κοινού 210 2150231 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00).

4.  Η επιλογή των  τελικών δικαιούχων του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024»

Οι τελικοί Δικαιούχοι του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024» επιλέγονται από το σύνολο των αιτηθέντων ως εξής:

  • Με την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα, οι δυνητικοί δικαιούχοι κατατάσσονται σε Προσωρινό Πίνακα Δυνητικών Δικαιούχων, στον οποίο αναγράφονται: ο Κωδικός Αριθμός Αίτησης της αίτησης συμμετοχής τους και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους (ΑΦΜ).
  • Ο Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων για τους οποίους θα εκδοθεί η ψηφιακή χρεωστική κάρτα διαμορφώνεται με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των αιτήσεων από τον ανωτέρω Προσωρινό Πίνακα.
  • Ο Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων και ο Πίνακας μη κληρωθέντων ή αποκλεισθέντων καταρτίζονται με απόφαση του Φορέα Υλοποίησης. Ο Προσωρινός Πίνακας Δικαιούχων και ο Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων αναρτώνται στους ιστότοπους του Υπουργείου Τουρισμού (www.mintour.gov.gr) και του Φορέα Υλοποίησης (www.ktpae.gr).

5. Τι πρέπει να κάνουν οι  αιτηθέντες  που περιλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων

Μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης και της δημοσίευσης του Οριστικού Πίνακα Δικαιούχων, η Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ διαβιβάζει στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό τα στοιχεία του δικαιούχου και ειδικότερα το όνομα, το επώνυμο, τον ΑΦΜ, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και το ποσό που δικαιούται να λάβει, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός διανέμει, αποκλειστικώς ηλεκτρονικά, τις άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από την παραλαβή του εκάστοτε σχετικού αρχείου, χωρίς να συνάπτει πελατειακή σχέση με τον δικαιούχο.

Στη συνέχεια, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α. γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένες οδηγίες για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και

β. μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Αφού εισέλθει στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του με το πιστωθέν ποσό.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα προορίζεται αποκλειστικά για ηλεκτρονικές συναλλαγές ή μέσω συσκευής η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, δηλαδή μέσω ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία δίνεται η δυνατότητα απευθείας χρέωσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας με τη συμπλήρωση των στοιχείων της ή με τη χρήση εφαρμογής σε ηλεκτρονική συσκευή που υποστηρίζει τη λειτουργία ανέπαφων συναλλαγών μέσω ασύρματης σύνδεσης δύο συσκευών με απλή επαφή ή προσέγγισή τους (τεχνολογία NFC).

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.