Quantcast
Τουρισμός για Όλους: Αυτά είναι τα 7 θετικά στοιχεία του προγράμματος για τους δικαιούχους - enikonomia.gr
share

Τουρισμός για Όλους: Αυτά είναι τα 7 θετικά στοιχεία του προγράμματος για τους δικαιούχους

δημοσιεύτηκε:

Αρκετά θετικά στοιχεία περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” σε σχέση  με το αντίστοιχο πρόγραμμα των προηγούμενων ετών. 

Μερικά από αυτά είναι μεταξύ άλλων:

  • Ο προϋπολογισμός. Ο προϋπολογισμός του νέου ψηφιακού προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» ανέρχεται φέτος στα 31 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσό που απορροφήθηκε κατά τα προηγούμενα δύο έτη του προγράμματος.
  • Επιδότηση. Η επιδότηση φέτος αυξάνεται κατά 30 ευρώ ανά δικαιούχο. Δηλαδή φέτος διαμορφώνεται στα 150 ευρώ, από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι. Επίσης υψηλότερη είναι επίσης και η επιδότηση για ΑμεΑ, καθώς φέτος  ανέρχεται στα 200 ευρώ από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι.
  • Η διαδικασία για την εξαργύρωση voucher. Το voucher μπορεί πλέον να εξαργυρωθεί σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα) σε ολόκληρη την χώρα, ενώ η μεταφορά των χρημάτων στον πάροχο για την υπηρεσία διαμονής είναι άμεση, αποφεύγοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες του παρελθόντος. Επίσης επισημαίνεται ότι η  κάθε άυλη, ψηφιακή επιταγή εξαργυρώνεται στο τουριστικό κατάλυμα είτε εφάπαξ, είτε σε όσες δόσεις και σε όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος.
  • Η διάρκεια του voucher. Το voucher είναι ατομικό και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.
  • Δεν υπάρχουν περιορισμοί στις διανυκτερεύσεις, αλλά στο ποσό. Δεν υπάρχει δηλαδή περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ. Δεν υπάρχει, επίσης, κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, καθώς στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.
  • Δεν χάνει την επιδότηση ο δικαιούχος του προγράμματος  που δεν διαθέτει «έξυπνο» κινητό για ανέπαφη πληρωμή. Και αυτό γιατί, η χρήση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορεί να γίνει και μέσω ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία παρέχεται η δυνατότητα για απευθείας χρέωση από τον πάροχο, με τη συμπλήρωση των στοιχείων της ψηφιακής κάρτας του δικαιούχου.
  • Τα ποσά. Τα ποσά είναι ακατάσχετα, ασυμψήφιστα και αφορολόγητα τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τους παρόχους.

 

Τουρισμός για Όλους: Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το voucher – Δείτε το παράδειγμα

Το υπουργείο Τουρισμού παρέθεσε στην ιστοσελίδα του ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί ο δικαιούχος του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” να χρησιμοποιήσει το voucher:

Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ εφάπαξ, μπορεί όμως να «σπάσει» το συνολικό ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με όποιον τρόπο επιθυμεί.

Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 50 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και τα υπόλοιπα 100 ευρώ να τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού. Έτσι, το πρόγραμμα συμβάλει και στον στόχο της παράτασης της τουριστικής περιόδου, σε δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δεν καλύπτει δαπάνες μετακίνησης, όπως ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ούτε δαπάνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,. Καλύπτει αποκλειστικά και μόνο την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.