Quantcast
Τουρισμός για Όλους: Νέες πληροφορίες για τους δικαιούχους του δεύτερου κύκλου του προγράμματος - enikonomia.gr
share

Τουρισμός για Όλους: Νέες πληροφορίες για τους δικαιούχους του δεύτερου κύκλου του προγράμματος

δημοσιεύτηκε:

Εξελίξεις για τους δικαιούχους του δεύτερου κύκλου προγράμματος ” Τουρισμός για  Όλους” . Όπως είπε  σήμερα η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων  για  το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” «ήδη μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ο δεύτερος κύκλος και με περισσότερους πόρους, (αφού τα αδιάθετα κονδύλια θα προστεθούν στο νέο πρόγραμμα, όπως προβλέφθηκε στον νέο τουριστικό νόμο), με περισσότερους δυνητικούς δικαιούχους (διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια), αλλά και νέες, ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, που θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος, όπως είναι οι Πολύτεκνοι ».

Από την υπουργό επισημάνθηκε εδώ ότι ο νέος κύκλος του προγράμματος θα απλώνεται στις δύο χειμερινές περιόδους που έπονται, ώστε η ζήτηση από Έλληνες πολίτες να απλωθεί σε εξαιρετικά μέρη της χώρας μας που ελκύουν τουρισμό σε περιόδους με χαμηλότερη έως σήμερα επισκεψιμότητα.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Η πλατφόρμα  https://www.tourism4all.gov.gr/ για την υποβολή αιτήσεων του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” της περιόδου 2023-2024 αναμένεται να λειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι δικαιούχοι θα πάρουν voucher για φθηνές διακοπές και τα ποσά εκτιμάται πως θα είναι 150 ευρώ ή 200 ευρώ. Υπενθυμίζεται δε πως τα vouchers μοιράζονται με κλήρωση, που γίνεται περίπου 7 με 10 μέρες μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας.

Οι αιτήσεις 

Οι δυνητικοί δικαιούχοι μπορούν να συμμετέχουν στην κλήρωση του προγράμματος με την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρώσει την αίτησή τους στο tourism4allΘα πρέπει να έχουν στη κατοχή τους τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΦΜ τους προκειμένου να συνδεθούν, ενώ απαραίτητα είναι και το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Στη συνέχεια:

 • Καταχωρίζουν τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία στη συνέχεια πιστοποιούν.
 • Δηλώνουν ότι δεν έχουν επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα της ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
 • Δηλώνουν ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
 • Καταχωρίζουν το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής τους, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτούνται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού

Ωστόσο δεν αποκλείεται τα εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη στο νέο κύκλο του προγράμματος να αυξηθούν προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτό περισσότεροι δικαιούχοι, όπως αυτό προκύπτει από τις  δηλώσεις της κ. Κεφαλογιάννης.

Τι ίσχυε στον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος

Σημειώνεται δε πως στον προηγούμενο κύκλο τα κριτήρια για την ένταξη των πολιτών στο Τουρισμός για Όλους 2022 ήταν τα εξής:

1.Τα κριτήρια

Α. Ατομικό εισόδημα (+μονογονεϊκές οικογένειες)

 • Το ανώτατο ετήσιο εισόδημα έπρεπε να είναι 16.000 ευρώ για μια οικογένεια χωρίς τέκνα.
 • Το ανώτατο ετήσιο εισόδημα έπρεπε να ανέρχεται στα 17.500 ευρώ για μια οικογένεια με 1 τέκνο.
 • Στα 19.000 ευρώ διαμορφώνονταν το ανώτατο ετήσιο εισόδημα για μια οικογένεια με 2 τέκνα.
 • Στα 21.000 ευρώ ανέρχονταν το ανώτατο ετήσιο εισόδημα για μια οικογένεια με 3 τέκνα.
 • Ενώ για τους πολύτεκνους το ανώτατο ετήσιο εισόδημα ορίζονταν στα 26.000 ευρώ

Β. Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι +σύμφωνο συμβίωσης)

 • Στα 28.000 ευρώ ήταν το ανώτατο ετήσιο εισόδημα για μια οικογένεια χωρίς τέκνα.
 • Στα 29.500 ευρώ διαμορφώνονταν το ανώτατο ετήσιο εισόδημα για μια οικογένεια με 1 τέκνο.
 • Ενώ το ανώτατο ετήσιο εισόδημα για μια οικογένεια με 2 τέκνα ήταν στα 31.000 ευρώ.
 • Στα 33.000 ευρώ ήταν το ανώτατο ετήσιο εισόδημα για μια οικογένεια με 3 τέκνα.
 • Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

2. Οι «κόφτες»

Ωστόσο υπήρχαν «κόφτες» στο πρόγραμμα για όσους:

 • ήταν επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
 • ήταν επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.