Quantcast
Τουρισμός για Όλους: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Το νέο στοιχείο του προγράμματος - enikonomia.gr
share

Τουρισμός για Όλους: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Το νέο στοιχείο του προγράμματος

δημοσιεύτηκε:

Την Παρασκευή, 30 Ιουνίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα https://www.tourism4all.gov.gr/ για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα, «Τουρισμός για Όλους».

Οι αιτήσεις αναμένεται να υποβάλλονται στην πλατφόρμα του προγράμματος με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ των δικαιούχων στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέρχονται  μόνο με τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου αλλά και μίας διεύθυνσης e-mail. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Η διαδικασία για τις αιτήσεις 

Η  διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων του προγράμματος είναι η εξής:

  • Αρχικά οι ενδιαφερόμενοι καταχωρίζουν τα στοιχεία επικοινωνίας και ειδικότερα το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία μετά πιστοποιούν.
  • Δηλώνουν ότι δεν έχουν επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
  • Δηλώνουν ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Καταχωρίζουν το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής  τους , από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Εναλλακτικά η διαδικασία μπορεί να  γίνει και μέσω ΚΕΠ. Επισημαίνεται ότι στις αιτήσεις δεν τηρείται χρονική προτεραιότητα, ενώ οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα αναδειχθούν με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων που θα έχουν υποβάλει αίτηση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα

Μερικά άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι μεταξύ άλλων τα εξής:

1. Οι δικαιούχοι

Δυνητικοί Δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία είναι τα εξής:

Ατομικό εισόδημα (και μονογονεϊκές οικογένειες)

  • Στα  16.000 ευρώ ορίζεται το ανώτατο ετήσιο εισόδημα για μια οικογένεια που δεν έχει τέκνα
  • Στα  17.500 ευρώ ανέρχεται το ετήσιο εισόδημα για μια οικογένεια που έχει 1 τέκνο
  • Στα  19.000 ευρώ είναι το ετήσιο εισόδημα για μια οικογένεια που έχει 2 τέκνα
  • Στα 21.000 ευρώ διαμορφώνεται το ετήσιο εισόδημα για μια οικογένεια που έχει 3 τέκνα

Για τους πολύτεκνους ορίζεται στα 26.000 ευρώ το ετήσιο εισόδημα

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι και σύμφωνο συμβίωσης)

  • Στα 28.000 ευρώ είναι το ανώτατο ετήσιο εισόδημα για έγγαμους χωρίς τέκνα
  • Στα 29.500 ευρώ ορίζεται το ετήσιο εισόδημα για έγγαμους με 1 τέκνο
  • Στα 31.000 ευρώ είναι το ανώτατο εισόδημα για έγγαμους με 2 τέκνα τα
  • Στα 33.000 ευρώ ανέρχεται το ανώτατο ετήσιο εισόδημα για έγγαμους με 3 τέκνα
  • Στα 38.000 ευρώ είναι ανώτατο εισόδημα για τους πολύτεκνους

2.Τα ποσά της επιδότησης

Τα ποσά που χορηγούνται στους δικαιούχους του προγράμματος είναι τα εξής:

  • Ενίσχυση ύψους 150 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης.
  • Ενίσχυση 200 ευρώ σε ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι και σε κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

3. Ποιοι δεν μπορούν να συμμετέχουν

Στο πρόγραμμα αυτό δεν μπορούν να συμμετέχουν:

  • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
  • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

4.Πότε θα γίνει η κλήρωση

Η  κλήρωση αναμένεται  να γίνει περίπου 1  εβδομάδα μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις.

5. Οι  πάροχοι  

Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher γίνεται σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.α.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς Επίσης επισημαίνεται πως άμεσα δίνεται η αποζημίωση σε παρόχους και με αυτόν τρόπο μπαίνει  τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες

6. Το νέο στοιχείο του προγράμματος 

Οι δικαιούχοι του προγράμματος φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά το voucher σε τουριστικά καταλύματα και σε χώρους εστίασης δηλαδή σε ταβέρνες , σε εστιατόρια αλλά και για ακτοπλοϊκά εισιτήρια πέραν από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.