Quantcast
«Τουρισμός για Όλους»: Τον Οκτώβριο ανοίγει η πλατφόρμα - enikonomia.gr
share

«Τουρισμός για Όλους»: Τον Οκτώβριο ανοίγει η πλατφόρμα

δημοσιεύτηκε:

Είναι οριστικό, δεν θα ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” στο πλαίσιο του οποίου χορηγούνται voucher για διακοπές.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα η αρμόδια υπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1,  το πρόγραμμα ” Τουρισμός για Όλους” θα αρχίσει από τον Οκτώβριο του 2023 και θα διαρκέσει για 1 χρόνο -μέχρι τον Οκτώβριο του 2024. Την πλατφόρμα του προγράμματος θα την βγάλουμε προς τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου για την επόμενη περίοδο προκειμένου να κάνουν χρήση  των voucher οι δικαιούχοι όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και για τους χειμερινούς μήνες, συμπλήρωσε. 

«Δηλαδή θα ξεφύγουμε από το μοντέλο Ήλιος και θάλασσα και θα δείξουμε ότι η Ελλάδα προσφέρεται για διακοπές όλο τον χρόνο ακριβώς γιατί έχει τόσες πολλές φυσικές και πολιτιστικές και άλλες ομορφιές» συμπλήρωσε.

Διευκρινίσεις για την εβδομάδα δωρεάν διακοπών στη Ρόδο

Επίσης η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη ξεκαθάρισε πως η μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο αφορά μόνο τους ξένους τουρίστες των οποίων οι διακοπές διαταράχθηκαν λόγω της πυρκαγιάς. « Για όλους όσοι υποχρεώθηκαν να διακόψουν τις διακοπές τους εξαιτίας των πυρκαγιών, η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την προσεχή άνοιξη και το προσεχές φθινόπωρο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψουν στο νησί και θα απολαύσουν τη φυσική ομορφιά του» δήλωσε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ITV «Good Morning Britain».

Για το πρόγραμμα  Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 

Επίσης η υπουργός Τουρισμού είπε πως θα υπάρξει ενίσχυση του τουρισμού στη Ρόδο μέσα από προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

«Μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε τη Ρόδο και τη δυνατότητα των Ελλήνων να κάνουν διακοπές εκεί με πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού στο πρότυπο αντίστοιχων προγραμμάτων που είχαμε για την Βόρεια Εύβοια» είπε και πρόσθεσε πως το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται το εν λόγω πρόγραμμα. Όπως είπε, σύντομα θα γίνουν οι ανακοινώσεις καθώς είναι κάτι το οποίο το έχει ζητήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.