Quantcast
Τουρισμός: Θα υπάρξουν αλλαγές στο εποχικό επίδομα; - Η απάντηση Γεωργιάδη - enikonomia.gr
share

Τουρισμός: Θα υπάρξουν αλλαγές στο εποχικό επίδομα; – Η απάντηση Γεωργιάδη

δημοσιεύτηκε:

Για το εποχικό επίδομα που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι του τουρισμού μίλησε μεταξύ άλλων σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης στην ΕΡΤ1.

“Προς το παρόν δεν αλλάζει κάτι στο εποχικό επίδομα. Θα δούμε εάν υπάρξουν αλλαγές” σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως έχει πάει στο γραφείο του ο κ. Χότζογλου και του έχει θέσει αιτήματά τους για την αλλαγή  του ταμείου ανεργίας ως προς τους εποχικούς υπαλλήλους του τουρισμού αλλά και αιτήματα στο πλαίσιο της διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου.

«Εμείς ενεργοποιούμε τη διάταξη σύμφωνα με την οποία, κάποιος που παίρνει το ταμείο ανεργίας ως εποχικά εργαζόμενος στον τουρισμό θα μπορεί στο τρίμηνο να δουλεύει 30 μεροκάματα χωρίς να χάνει το επίδομα. Αυτό θα ισχύει. Και θα δούμε εάν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τα υπόλοιπα αιτήματα. Δεν θα ανακοινώσω κάτι παραπάνω» είπε μεταξύ άλλων.

Eποχικό επίδομα 2023: Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων 

Στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του gov.gr  για την  υποβολή αιτήσεων του εποχικού επιδόματος  2023.  Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς taxisnet για να εισέλθουν στην πλατφόρμα. Αλλιώς οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση για το επίδομα στα αρμόδια ΚΕΠ. Επίσης επισημαίνεται πως δικαιούχοι του επιδόματος είναι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ που ασκούν ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα όπως του μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου κλπ. Πάντως η πληρωμή του επιδόματος  αναμένεται να καταβληθεί εφάπαξ και στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-  Νοεμβρίου

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.