Quantcast
Τουρισμός: H πολιτική αβεβαιότητα μείωσε έως και 40% τις προκρατήσεις - enikonomia.gr
share

Τουρισμός: H πολιτική αβεβαιότητα μείωσε έως και 40% τις προκρατήσεις

δημοσιεύτηκε:

Της Εύας Οικονομάκη

Σε μείωση έως 40% της ροής των προκρατήσεων έχει οδηγήσει η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Παράγοντες της αγοράς εκφράζουν την ανησυχία τους εξαιτίας της στασιμότητας που χαρακτηρίζει πλέον την πορεία των προκρατήσεων, αφού η αρχική άνοδος που άγγιζε το 40% συγκριτικά με πέρυσι σταδιακά εξανεμίζεται.

Στάση αναμονής
«Δεν υπάρχουν πια νέες κρατήσεις, ο ρυθμός έχει πέσει στο 10%. Το εύθραυστο πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει άρδην το ρυθμό των κρατήσεων, μία χρονική στιγμή ιδιαίτερα καθοριστική για τον τουρισμό, αφού ο μεγαλύτερος όγκος των κρατήσεων θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου», επισημαίνουν οι επιχειρηματίες του κλάδου.

Οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί, οι Ολλανδοί, οι Γάλλοι, και οι Βέλγοι τηρούν στάση αναμονής εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, με τους ξενοδόχους, ωστόσο, να ευελπιστούν πως η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί έως το τέλος του μήνα και θα αποκατασταθεί η ροή των προκρατήσεων.

«Είμαστε εν αναμονή των πολιτικών εξελίξεων, οι προκρατήσεις έχουν «παγώσει» από την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά θεωρούμε ότι το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου, Αρης Σουλούνιας.

Σημαντική μείωση και από τη ρωσική αγορά
Την ίδια στιγμή, πτώση κατά 50% σε σχέση με πέρυσι εμφανίζει και η ρωσική αγορά εξαιτίας της υποτίμησης του ρουβλίου και της ρευστής πολιτικο-οικονομικής κατάστασης που ταλανίζει τη Ρωσία.

«Πιστεύαμε πως το κενό που θα άφηνε η ρωσική αγορά θα το κάλυπταν οι κρατήσεις τόσο από τη γερμανική όσο και από τη βρετανική αγορά, ωστόσο η ανατροπή του σκηνικού μας προβληματίζει», τονίζουν παράγοντες του τουρισμού, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη για επαναφορά της πολιτικής σταθερότητας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.