Quantcast
Travelplanet24: Οι γυναίκες επιλέγουν να ταξιδεύουν «μόνες» - enikonomia.gr
share

Travelplanet24: Οι γυναίκες επιλέγουν να ταξιδεύουν «μόνες»

δημοσιεύτηκε:

Η Travelplanet24 με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας  παρουσιάζει μέσα από ένα ενδιαφέρον infographic τις ταξιδιωτικές τάσεις και τις προτιμήσεις των γυναικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Travelplanet24 περισσότερες από 22.000 κρατήσεις πραγματοποιούνται  από γυναίκες, ετησίως (1.01.2014 – 25.02.2015), για να ταξιδέψουν αεροπορικώς. Από αυτές το 80% επιλέγουν να ταξιδεύουν μόνες τους ενώ μόλις το 20% επιλέγουν να ταξιδέψουν με παρέα άλλων γυναικών.

Το γυναικείο φύλο όταν ταξιδεύει “μόνο” ή με την παρέα άλλων γυναικών, επιλέγει κυρίως μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Ωστόσο, υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις δυο αυτές κατηγορίες ταξιδιωτών. Συγκεκριμένα, οι Ελληνίδες που ταξιδεύουν μόνες, επιλέγουν ως 5 κορυφαίους προορισμούς όπως το Λονδίνο, το Μόναχο, το Παρίσι, την Κωνσταντινούπολη, και την Σόφια. Από την άλλη όταν οι γυναίκες ταξιδεύουν σε γκρουπ, επιλέγουν ως τους 5 πιο δημοφιλείς προορισμούς το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη, την Ρώμη, το  Άμστερνταμ, και το Παρίσι. Ακόμη πολλές Ελληνίδες, επιλέγουν εξωτικούς προορισμούς. Υψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται το Ντουμπάι, η Μπανγκόκ, το Μπαλί, το Νέο Δελχί, η Τυνησία, το Πεκίνο και το Κανκούν.

Στις πέντε τοπ προτιμήσεις αεροπορικών εταιρειών, με φθίνουσα σειρά προτίμησης βρίσκονται η Aegean Airlines, η Ryanair, η Air Serbia, η Lufthansa και η Turkish Airlines. Επιπλέον το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων που επιλέγουν οι γυναίκες ταξιδιώτες, κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 188€.  Αναλυτικότερα, το φθηνότερο εισιτήριο κόστισε μόλις 4.99€ για την διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη και το ακριβότερο 1,323€ με προορισμό το Μαϊάμι.  Οι γυναίκες προετοιμάζονται και πραγματοποιούν τις κρατήσεις των εισιτηρίων τους κατά μέσο όρο 40 ημέρες πριν την αναχώρηση.

*Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την Travelplanet24 και αφορούν εισιτήρια που κλείστηκαν από γυναίκες την περίοδο 1.01.2014 – 25.02.2015.

 

Ποια είναι η Travelplanet24

 

Η Travelplanet24.com, μία από τις 20 μεγαλύτερες e-commerce εταιρείες στην Ελλάδα, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005, παρέχοντας και αναπτύσσοντας υψηλής ποιότητας διαδικτυακά συστήματα κράτησης εισιτηρίων και πρωτοποριακές web εφαρμογές με στόχο την εδραίωση ενός πρωταγωνιστικού ρόλου στον χώρο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Σήμερα, η εταιρεία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 3 μεγαλύτερα online travel agencies της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα της Ευρώπης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 41 αγορές και έχει γραφεία στο Σύνταγμα , το Βουκουρέστι και στο Σάο Πάολο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.