Quantcast
Tripadvisor: Αυτές είναι οι δέκα καλύτερες ελληνικές παραλίες - enikonomia.gr
share

Tripadvisor: Αυτές είναι οι δέκα καλύτερες ελληνικές παραλίες

δημοσιεύτηκε:

Την λίστα με τις 10 καλύτερες ελληνικές παραλίες για το 2015 δημοσίευσε το τουριστικό site, «Tripadvisor», το οποίο βασίστηκε στην ψηφοφορία των αναγνωστών του.

Ειδικότερα, η πλήρη λίστα με τις καλύτερες παραλίες είναι η ακόλουθη:

Την πρώτη θέση στην λίστα καταλαμβάνει το Ελαφονήσι της Κρήτης, το οποίο διαθέτει πανέμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά και ροζ άμμο. Πρόκειται για  ένα «παράδεισο», όπου  υπάρχουν οι απειλούμενες χελώνες careta careta και πολλά είδη σπάνιων ζώων.

Ιδανική περίοδος για να επισκεφθεί κανείς το Ελαφονήσι είναι από αρχές Μαΐου μέχρι τέλη Οκτωβρίου.

Ακολουθούν η παραλία «Εγκρεμνοί «της Λευκάδας. Ο επισκέπτης μπορεί να προσεγγίσει την αμμώδη παραλία είτε κατεβαίνοντας τα 338 σκαλοπάτια είτε με κάποιο από τα σκάφη που καθημερινά φθάνουν στην παραλία.

Η παραλία αυτή έχει έκταση 2 χιλιόμετρα και βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος. 

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς την παραλία αυτή είναι από αρχές Μαΐου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Λιμνοθάλασσα του Μπάλου, των  Χανιών. Πρόκειται για μια ρηχή αμμουδερή παραλία που σχηματίζεται ανάμεσα στο Ακρωτήριο της Γραμβούσας και το μικρότερο ακρωτήριο Τηγάνι.

Μάλιστα ο Μπάλος θεωρείται η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κρήτης και ιδανικότερη περίοδος για να επισκεφτεί κανείς την  παραλία αυτή είναι από αρχές  Μαΐου μέχρι τέλη Οκτωβρίου.

Την τέταρτη θέση  κατέχει στην λίστα ο Κόλπος Άγιου Παύλου της Λίνδου. Ο Άγιος Παύλος είναι ένας μικρός, κλειστός κολπίσκος που διαθέτει  δύο μικρές παραλίες. Οι παραλίες αυτές είναι στρωμένες με βότσαλα.

Μάλιστα η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς το μέρος αυτό είναι από αρχές Μαΐου  μέχρι τέλη  Οκτωβρίου.

Εξίσου σημαντική θέση στην λίστα  καταλαμβάνει και το Ναυάγιο της  Ζακύνθου. Πρόκειται  για μια από τις πιο φωτογραφημένες παραλίες  στην παγκόσμια κλίμακα. Ενώ το Ναυάγιο θεωρείται το καλύτερο αξιοθέατο του νησιού  αλλά διαθέτει και τις πιο δημοφιλείς παραλίες  σε διεθνές  επίπεδο. 

Η ιδανικότερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς το νησί είναι από αρχές Μαΐου μέχρι τέλη Οκτωβρίου. 

Την έκτη θέση καταλαμβάνει  η παραλία της Μήλου «Σαρακίνικο». Η συγκεκριμένη παραλία είναι ιδανική για χαλάρωση, ηρεμία αλλά συγχρόνως διαθέτει υπέροχα νερά.

Επιπλέον τα  ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια διεισδύουν στη θάλασσα  και  δημιουργούν μικρές και μεγάλες σπηλιές. Και  η κατάλληλη εποχή για να επισκεφτεί κανείς  το  νησί  είναι από αρχές Μαΐου μέχρι τέλη Οκτωβρίου.

Την έβδομη θέση κατέχει  η πιο γνωστή παραλία της Κεφαλονιάς, Μύρτος. Πρόκειται για μια οργανωμένη αλλά συγχρόνως και  μαγευτική παραλία. Η καλύτερη εποχή για  να επισκεφτεί κανείς  την παραλία  είναι από αρχές Μαΐου μέχρι τέλη  Σεπτεμβρίου.

Ακολουθεί η παραλία «Παλαιοκαστρίτσα» της Κέρκυρας η οποία διαθέτει καταγάλανα νερά και πολλά βράχια. Αξιόλογο αξιοθέατο είναι  το ενυδρείο στην Παλαιοκαστρίτσα το οποίο στο πίσω μέρος διαθέτει μια όμορφη μικρή παραλία όπου μπορεί κανείς  να απολαύσει μια υπέροχη θέα.

Η Καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς την παραλία  είναι από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλη  Αυγούστου.

Την ένατη θέση στην λίστα καταλαμβάνει  η παραλία της Ρόδου «Άντονι Κουίν». Η παραλία  αυτή πήρε το όνομα  του Άντονι Κουίν, επειδή ο  διάσημος ηθοποιός ήθελε να την αγοράσει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων σε αυτήν την παραλία. Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθεί κανείς είναι από αρχές Μαΐου  μέχρι τέλη Οκτωβρίου. 

Την τελευταία θέση στην λίστα  καταλαμβάνει η παραλία «Άγιος Προκόπιος» της Νάξου.

Πρόκειται  για μια μεγάλη παραλία σε έκταση αλλά συγχρόνως και  καθαρή.  

Ιδανική περίοδος για να την επισκεφτεί κανείς είναι από αρχές Μαΐου μέχρι τέλη Οκτωβρίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.