Quantcast
Trivago: 3 ελληνικές πόλεις έλαβαν παγκόσμια διάκριση για το 2015 - enikonomia.gr
share

Trivago: 3 ελληνικές πόλεις έλαβαν παγκόσμια διάκριση για το 2015

δημοσιεύτηκε:

Στην παγκόσμια λίστα με τις 100 πολυτιμότερες πόλεις για το 2015 εντάσσονται τα Χανιά, Ναύπλιο και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με έρευνα (2015) της trivago. Οι παραπάνω πόλεις, κατέχουν σημαντική θέση στη λίστα με τις 100 πόλεις, που αξίζει να εξερευνήσει κανείς  για το 2015.

Ειδικότερα, τα όμορφα Χανιά της Κρήτης κατέχουν την 25η θέση στην λίστα, καθώς συγκεντρώνουν  ποσοστό δημοτικότητας 95,79% και η μέση τιμή διανυκτέρευσης των ξενοδοχείων  των Χανιών αγγίζει μόλις τα 70 ευρώ. Ωστόσο, η πόλη της Κρήτης κατέχει την πρώτη θέση στη must-visit λίστα των αξιοθέατων.

Την  39η θέση στην λίστα, καταλαμβάνει το Ναύπλιο, το οποίο συγκέντρωσε ποσοστό δημοτικότητας 95,04% και μέση τιμή  διανυκτέρευσης των ξενοδοχείων  στο Ναύπλιο αγγίζει μόλις τα 87 ευρώ. Μερικά από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτεί κανείς στην  πόλη είναι: η πλατεία Συντάγματος, το Μπούρτζι, η αρχαία Επίδαυρος (βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση), οι Μυκήνες του νομού Άργους.

Η πόλη όμως που συμπληρώνει τη λίστα των ελληνικών πόλεων, δεν είναι άλλη από τη Θεσσαλονίκη. Η συμπρωτεύουσα, καταλαμβάνει την 95η θέση, με ποσοστό δημοτικότητας 90,07% και μέση τιμή διανυκτέρευσης των ξενοδοχείων στην πόλη είναι μόλις  67 ευρώ. Μερικά  σημαντικά αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφτεί κανείς στην πόλη είναι τα ακόλουθα: ο Λευκός Πύργος, τα Κάστρα, ο τάφος του Φιλίππου στη Βεργίνα (στη Βέροια).

Εν τω μεταξύ, η λίστα αυτή, δημιουργήθηκε από 140 εκατομμύρια αναφορές χρηστών που έχουν γραφτεί σε 200 διαφορετικά  bookings. Τα κριτήρια επιλογής είναι το λιγότερο 50 ξενοδοχεία ανά προορισμό και μίνιμουμ 150 κριτικές ανά προορισμό. Οι μέσες τιμές υπολογίστηκαν σε ετήσια βάση για όλα τα ξενοδοχεία, από το Νοέμβριο 2013 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.